Domáce pirohy zemiakovo-bryndzovo-špenátové fotorecept

bogar - fotkabogar, 9. februára 2013
Domáce pirohy zemiakovo-bryndzovo-špenátové (fotorecept)
Foto: bogar

zvýšila mi špenátová kaša tak čo s ňou ....napadlo ma že sa takto dá efektívne využiť... :)

6
porcií
120 minút
príprava
7-9 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 a1/2 lyžice uvarené v šupke
2 ks surové
od oka
Plnka:
200 g
6 ks uvarené v šupke
100 g špenátová
 vlažné




Postup

  1. 1

    Zo surovín som si vypracovala cesto, nelepivé a nesmie byť tuhé...nechala som ho pol hod. odstáť.

  2. 2

    Uvarené zemiaky som pretlačila, pridala som korenie, špenátovú zemiakovú kašu, bryndzu a vymiešala, zdala sa mi zmes sypká tak som ju spojila s mliekom tak od oka nech nieje veľmi riedka...

  3. 3

    Cesto som si rozvaľkala na pomúčenej doske a vykrajovala som pohárom kolieska,ktoré som naplnila guličkou zemiakovo-bryndzovej zmesi ...prehla som ich a zlepila,ozdobila som ich vidličkou (popritlačovala som ju o okraje aby vznikli čiarky)

  4. 4

    vyšlo mi 49ks ...ktoré som nechala obschnúť a pobalila som ich do dózy a zamrazila, lepšie ako kupovať za neuveriteľných 5e 1kilogram... zvyknem ich uvariť v posolenej vode, alebo mlieku a podávam s opraženou cibuľkou slaninou a roztopením maslom....ako delikatesu klasicky pridávam kyslú smotanu, dobrú chuť....

Diskusia k receptu

ainy
super, dobrý nápad....inšpirovala si ma, ďakujem :-)
braxi
celkom nerozumiem: cesto 1 a 1/2 lyž. zemiakov uvarené v šupke
a do plnky zemiakova kaša špenatova 100g....
braxi
inak pirohy mám veľmi rada, len z tohoto neviem či je to cesto zemiakove....
bogar
ano cesto je zemiakove 1 a pol lyz ide do cesta... , a zvysok je ta kasa co zysila do plnky... :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia