Domáce pirohy zemiakovo-bryndzovo-špenátové fotorecept
Foto: bogar
zvýšila mi špenátová kaša tak čo s ňou ....napadlo ma že sa takto dá efektívne využiť... :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
1 a1/2 lyžice uvarené v šupke |
|
2 ks surové |
|
|
|
od oka |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
200 g |
|
6 ks uvarené v šupke |
|
|
|
100 g špenátová |
|
vlažné |
|
Postup
-
1
Zo surovín som si vypracovala cesto, nelepivé a nesmie byť tuhé...nechala som ho pol hod. odstáť.
- 2
Uvarené zemiaky som pretlačila, pridala som korenie, špenátovú zemiakovú kašu, bryndzu a vymiešala, zdala sa mi zmes sypká tak som ju spojila s mliekom tak od oka nech nieje veľmi riedka...
- 3
Cesto som si rozvaľkala na pomúčenej doske a vykrajovala som pohárom kolieska,ktoré som naplnila guličkou zemiakovo-bryndzovej zmesi ...prehla som ich a zlepila,ozdobila som ich vidličkou (popritlačovala som ju o okraje aby vznikli čiarky)
- 4
vyšlo mi 49ks ...ktoré som nechala obschnúť a pobalila som ich do dózy a zamrazila, lepšie ako kupovať za neuveriteľných 5e 1kilogram... zvyknem ich uvariť v posolenej vode, alebo mlieku a podávam s opraženou cibuľkou slaninou a roztopením maslom....ako delikatesu klasicky pridávam kyslú smotanu, dobrú chuť....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a do plnky zemiakova kaša špenatova 100g....