dostala som na narodky formu na mafiny, tak vám budem robiť mafinove zásoby...niektoré budete isto aj poznať... teším sa :)
12 kusov
porcií
porcií
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| alebo maslo na vymastenie formy |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 lyžica |
|
| štipka |
|
|
|
|
| 100 g nakrájaná na jemno |
|
| 2 |
|
| 1 hrnček |
|
| 6 lyžíc alebo maslo |
|
| 1/4 hrnčeka nahrubo nakrájaný |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200°C, vymastíme plech alebo jamky vystelieme košíčkami. Do veľkej misy dáme múku, kypr. prášok, korenie a soľ. Vmiešame šunku a syr.
- 2
V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. V strede suchých surovín urobíme jamku a vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale nemiešame zbytočne.
- 3
Cesto naložíme do pripravených jamôk. Zvyšným syrom posypeme vrch mafinov. Podávame teplé alebo vychladnuté...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu