Sedliacke šunkové koleno na pive

mecom - fotkamecom, 14. októbra 2015
Sedliacke šunkové koleno na pive
Foto: mecom

Komerčný recept

120 minút
na 120 °C

Suroviny

1 ks sedliacke
6 strúčkov
1 vetvička
1 vetvička
1 vetvička
200 ml
50 ml
5 ks veľká
100 g
50 g
100 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Na šunkovom kolene nakrájame kožu na štvorčeky a necháme temperovať na izbovú teplotu.

  2. 2

    V mažiari vymiešame polovicu celkového množstva byliniek (tymian, šalviu a listový petržlen). Pridáme rascu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej a všetko dôkladne vymiešame.

  3. 3

    Zmesou potrieme koleno, dáme na pekáč a pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom, zaliatu pivom a vývarom so zvyškom byliniek. Necháme v chladničke do druhého dňa prikryté alobalom.

  4. 4

    Druhý deň dáme piecť na 120°C cca 2 hodiny podľa veľkosti kolena. Potom dáme dole alobal a pečieme ďalších cca 20 minút pri 180°C.

  5. 5

    Cibuľu si nakrájame na pásiky, orestujeme na údenej slanine a necháme dusiť vo vlastnej šťave, pridáme rascu, soľ, čierne korenie a dochutíme vínnym octom a cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, kým sa kolienko dokončí, si dáš maslový chlieb.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia