Foto: mecom
Komerčný recept
na 120 °C
Suroviny
1 ks sedliacke |
|
6 strúčkov |
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
|
|
|
|
|
|
200 ml |
|
50 ml |
|
5 ks veľká |
|
100 g |
|
|
|
50 g |
|
100 g |
|
0,5 l |
|
Postup
-
1
Na šunkovom kolene nakrájame kožu na štvorčeky a necháme temperovať na izbovú teplotu.
- 2
V mažiari vymiešame polovicu celkového množstva byliniek (tymian, šalviu a listový petržlen). Pridáme rascu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej a všetko dôkladne vymiešame.
- 3
Zmesou potrieme koleno, dáme na pekáč a pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom, zaliatu pivom a vývarom so zvyškom byliniek. Necháme v chladničke do druhého dňa prikryté alobalom.
- 4
Druhý deň dáme piecť na 120°C cca 2 hodiny podľa veľkosti kolena. Potom dáme dole alobal a pečieme ďalších cca 20 minút pri 180°C.
- 5
Cibuľu si nakrájame na pásiky, orestujeme na údenej slanine a necháme dusiť vo vlastnej šťave, pridáme rascu, soľ, čierne korenie a dochutíme vínnym octom a cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu