Ryžový nákyp s čerešňami
Foto: vlastadorisa
Toto jedlo je u nás tzv. jesenné. Máme ho radi teplý, ale aj za studena.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ryžu začneme variť zaliatu vodou, keď je polomäkká, zalievame mliekom, dovaríme, nakoniec pridáme časť cukru a necháme vychladnúť.
- 2
Rozdelíme vajcia ,a žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom a zamiešame do vychladnutej ryže. Pridáme aj roztopené maslo. Premiešame.
- 3
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zamiešame do ryžovej zmesi.
- 4
Do zapekacej misy, ktorú vymažeme maslom, prenesieme polovicu ryžovej zmesi, pokračujeme odkôstkovanými čerešňami a končíme ryžovou zmesou. Vrch som posypala škoricovým cukrom a dáme piecť 30 minút pri teplote 200 °C.
- 5
Podávame posypané cukrom alebo zaliate sirupom.
Tiež ryžový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za tip, namočené sušené ovocie som neskúšala pridať. Určite to ryžový nakyp ozvláštni. Pekný deň prajem
Tento tvoj vyzerá výborne, mňam.