Paleo pizza

redtinka - bez fotkyredtinka, 22. septembra 2014

Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je Zobraziť celý popisUž mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je tretí a ďaleko najlepší! Verím, že ním poteším nielen priaznivcov palea alebo ľudí s bezlepkovou diėtou, ale aj ostatných vareškových gurmánov! Odporúčam, nám veľmi chutila ;)

3-4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
500 g
2 ks
Paradajková omáčka:
100 g
1 ks
1 strúčik
1 čl
Obloha:
100 g
100 g
250 g
150 g
40 g




Postup

  1. 1

    Zapla som si rúru na 220 stupňov vrchný a spodný ohrev. Karfiol som rozdelila na ružičky a v mixéri rozmixovala na drobné kúsky. Potom som ho vo veľkej panvici orestovala na troške olivového oleja dosucha (asi 10 minút) za občasného premiešania. Vo veľkej miske som zatiaľ zmiešala mleté mäso s vajíčkami, soľou a korením. Pridala som orestovaný karfiol a poriadne premiešala.

  2. 2

    Na dno tortovej formy som dala papier na pečenie a vyplnila som ho polovicou mäsovej masy. Poriadne som ju utlačila a uhladila pomocou kovovej špachtle na nakladanie torty. Vo vyhriatej rúre som "cesto" piekla 20 minút.

  3. 3

    Všetky ingrediencie som si rozdelila na polovicu a poukladala na horúce cesto. Najprv omáčku, potom plátky šunky, nakrájané šampióny, polovičky paradajok a nakoniec som to zasypala nahrubo nastrúhaným syrom. Piekla som ďalších 10 minút. Na poslednú minútu som pridala navrch ešte rukolu, aby pekne zmäkla ale nevyschla.

  4. 4

    Postup opakujte s druhou polovicou ingrediencií ;) Jedna pizza má cca 800 g a je veľmi sýta. My sme sa z nej najedli dvaja...

Diskusia k receptu

fitgirl
S tým syrom je to skôr primal než paleo, ale inak super, že sa zamýšľate nad tým, čo jete a skúšate niečo nové. Držím palce, nech Vám to vydrží.
redtinka
Dakujem ;) ked vam mam pravdu povedat, uz mam misung z toho co je co- paleo, primal, najnovsie som objavila Gaps... Vyberam si z kazdeho nieco, co sa mi paci a chuti mam, aby sme mali jedlo pestre a zdrave. A bolo nam liekom a nie jedom :) ked sa mozem opytat, vy ste "paleo?"
fitgirl
Začínam s paleom, preto aj hľadám nové recepty :)
Uvidíme ako to pôjde, pred nejakým časom som radikálne zmenila životný štýl, začala pravidelne cvičiť a k tomu patrí aj zmena stravovania (predtým typické slovenské- veľa zemiakov, knedlí, chleba, samé sacharidy, aj keď skryté, veď to predsa nie je "sladké" :) teraz sa snažím sacharidy obmedziť a zvýšiť naopak bielkoviny, zdravé tuky a samozrejme zeleninu, ktorá je dosť opomínaná. Aby ma jedlo zasýtilo, bolo zdravé (bez zbytočných umelých dochucovadiel) a aby mi nekolísal inzulín ako na horskej dráhe :) A tak som objavila paleo, zatiaľ mi to vyhovuje. Uvažujem, že z mliečnych produktov ponechám občasný tvaroh a cottage cheese, ale uvidíme.
Takže asi tak :)
Ďakujem za recept, nechala som sa inšpirovať (dnes som bola kúpiť karfiol) a v upravenej verzii určite vyskúšam. Ak budete mať ďalšie recepty, určite pridajte, rada sa niečomu priučím.
Prajem pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia