Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je Zobraziť celý popisUž mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je tretí a ďaleko najlepší! Verím, že ním poteším nielen priaznivcov palea alebo ľudí s bezlepkovou diėtou, ale aj ostatných vareškových gurmánov! Odporúčam, nám veľmi chutila ;)
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
500 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Paradajková omáčka: | |
100 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 čl |
|
|
|
Obloha: | |
100 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Zapla som si rúru na 220 stupňov vrchný a spodný ohrev. Karfiol som rozdelila na ružičky a v mixéri rozmixovala na drobné kúsky. Potom som ho vo veľkej panvici orestovala na troške olivového oleja dosucha (asi 10 minút) za občasného premiešania. Vo veľkej miske som zatiaľ zmiešala mleté mäso s vajíčkami, soľou a korením. Pridala som orestovaný karfiol a poriadne premiešala.
- 2
Na dno tortovej formy som dala papier na pečenie a vyplnila som ho polovicou mäsovej masy. Poriadne som ju utlačila a uhladila pomocou kovovej špachtle na nakladanie torty. Vo vyhriatej rúre som "cesto" piekla 20 minút.
- 3
Všetky ingrediencie som si rozdelila na polovicu a poukladala na horúce cesto. Najprv omáčku, potom plátky šunky, nakrájané šampióny, polovičky paradajok a nakoniec som to zasypala nahrubo nastrúhaným syrom. Piekla som ďalších 10 minút. Na poslednú minútu som pridala navrch ešte rukolu, aby pekne zmäkla ale nevyschla.
- 4
Postup opakujte s druhou polovicou ingrediencií ;) Jedna pizza má cca 800 g a je veľmi sýta. My sme sa z nej najedli dvaja...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uvidíme ako to pôjde, pred nejakým časom som radikálne zmenila životný štýl, začala pravidelne cvičiť a k tomu patrí aj zmena stravovania (predtým typické slovenské- veľa zemiakov, knedlí, chleba, samé sacharidy, aj keď skryté, veď to predsa nie je "sladké" :) teraz sa snažím sacharidy obmedziť a zvýšiť naopak bielkoviny, zdravé tuky a samozrejme zeleninu, ktorá je dosť opomínaná. Aby ma jedlo zasýtilo, bolo zdravé (bez zbytočných umelých dochucovadiel) a aby mi nekolísal inzulín ako na horskej dráhe :) A tak som objavila paleo, zatiaľ mi to vyhovuje. Uvažujem, že z mliečnych produktov ponechám občasný tvaroh a cottage cheese, ale uvidíme.
Takže asi tak :)
Ďakujem za recept, nechala som sa inšpirovať (dnes som bola kúpiť karfiol) a v upravenej verzii určite vyskúšam. Ak budete mať ďalšie recepty, určite pridajte, rada sa niečomu priučím.
Prajem pekný deň