Hrbaté mäso s mrkvovo-zemiakovým pyré

erika1111 - fotkaerika1111, 10. marca 2013
Hrbaté mäso s mrkvovo-zemiakovým pyré
Foto: erika1111

Suroviny

6-8 ks
1 ks
50-80 g
2 ks
3 - 4 ks
cca 10 g (na posypanie)




Postup

  1. 1

    mäso osolíme,okoreníme-uložíme do pekáča,či na plech(ja som si ho na panvici trocha opražila).mäso trocha podlejeme,prikryjeme a dáme piecť cca40min.

  2. 2

    keď je dosť mäkké dáme na každé mäso PLNKU-namočené staršie rožky vyžmýkame,pridáme korenie,sol,pretžlen.vňat,vajíčka,opraženú cibuľu a slaninu,možeme dat aj hríby,posypeme syrom a dáme dopiecť asi 10-20min.

  3. 3

    príloha ľubovolná.ja som dala zemiakovo-mrkvové pyré.možme dat uhorky či čalamadu,pripadne mrkvovo-majonezový salat s cenakom

Diskusia k receptu

paeva
erika, aký pomer si dala zemiaky a mrkva?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia