Foto: faktja
Králika máme naozaj často...tentokrát som pripravovala len stehná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer si stehná nasolíme, nakoreníme, opaprikujeme a pokvapkáme olejom a dáme do chladu.
-
2
Základom pri králikovi je cibuľa. Nadrobno pokrájanú spením na oleji, pridám stehná a prudko opečiem z oboch strán, stíšim teplotu, prikryjem plátkami slaninky a podlejem vývarom. Zakryjem a nechám dusiť.
-
3
Zatiaľ si pripravím prílohy. Slaninku pokrájam na kocečky a opražím. Pridám fazuľku, ochutím, podlejem a dusím. Zemiaky pripravím varené s maslom a petržlenovou vňaťkou. K mäsu na záver pridám nadrobno pokrájanú kápiu. Nakoľko mám deti, mäso zvyknem vybrať keď je hotové a obrať od kosti a vložiť späť do šťavy. Dobrú chuť.
Boli časy, keď som od mája do októbra nemusela kupovať mäso, lebo sme mali zajačiky. Je to to najjemnejšie mäso, aké poznám!