Zajkobojko fotorecept

faktja - fotkafaktja, 2. apríla 2012
Zajkobojko (fotorecept)
Foto: faktja

Králika máme naozaj často...tentokrát som pripravovala len stehná.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
2 ks veľká
1 dl
400 g
1 kg
50 g
2 PL
1 KL
2 KL
2,5 dl
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer si stehná nasolíme, nakoreníme, opaprikujeme a pokvapkáme olejom a dáme do chladu.

    Zajkobojko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Základom pri králikovi je cibuľa. Nadrobno pokrájanú spením na oleji, pridám stehná a prudko opečiem z oboch strán, stíšim teplotu, prikryjem plátkami slaninky a podlejem vývarom. Zakryjem a nechám dusiť.

    Zajkobojko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravím prílohy. Slaninku pokrájam na kocečky a opražím. Pridám fazuľku, ochutím, podlejem a dusím. Zemiaky pripravím varené s maslom a petržlenovou vňaťkou. K mäsu na záver pridám nadrobno pokrájanú kápiu. Nakoľko mám deti, mäso zvyknem vybrať keď je hotové a obrať od kosti a vložiť späť do šťavy. Dobrú chuť.

    Zajkobojko (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Mňam, fajnotka. A tá fazuľka k tomu, to je čerešnička na torte!
Boli časy, keď som od mája do októbra nemusela kupovať mäso, lebo sme mali zajačiky. Je to to najjemnejšie mäso, aké poznám!

Pridaj komentár k receptu: