
Pikantné kuracie stehno
Kuracie mäso "zlahodnie" ak ho naložíme aspoň na hodinu do ochuteného mlieka. Recept je z knihy "Recepty...

Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...

Zimný gulášik
Vlastne ide o klasický hovädzí kotlíkový guláš pripravený doma v hrnci a dochutený dúškom vína a medíkom...

Karbonátky z rýb
Pre zmenu som navarila tieto karbonátky. S čerstvou zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi sú výborné.

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Karfiolové karí s cícerom
Odporúčam toto jedlo uvariť v pomalom hrnci, keďže sa chute lepšie prepoja.

Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...

Lasagne - nelasagne
Tieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré...

Tuniak so zeleninou
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...

Škubánky s makom
Vraj český recept... môj ocko ho pozná ako makové gule, inak sa to vraj volá...

Pasta s cuketou
Pasta s cuketou predstavuje ľahké, zdravé a rýchle jedlo, ktoré je schopný uvariť každý...

Chilli kapustnica
Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu...

Kuřecí uzená noha s mangoldem
Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

Tajomstvo improvizácie
Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie

Skalolezecké karé
Tento recept pochádza z televízneho programu s p. Bičanom. Používame ho pri slávnostnejších okamihoch, alebo pri...

Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom
Najslávnostnejší deň v živote chce tú najslávnostnejšiu hostinu. Plnú chutí, vôní, farieb, kontrastov; harmonickú gastronómiu z čerstvých, vynikajúcich surovín...

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

Šúľance z cottage cheesu a celozrnnej múky
Toto je tzv. recept čo chladnička a špajza dala :-) Mala som strašnú chuť na tvarohové šúľance...

Plnená tekvica s tofu
Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, ...

Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.

Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...

Bravčová panenka so sušeným ovocím
Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť...

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Pappardelle s avokádovým pestom
Vyskúšajte, aké jednoduché a chutné môže byť varenie so Smotanou na varenie Extra 15%. Tento...