
Rýchly Paleo chlebík
Zo všetkých jedál dňa mám najradšej raňajky a preto s nimi aj najviac experimentujem. Tento recept...

Čína tak trochu netradične
Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.

Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...

Rychle karí - pozor vysoko navykové
tento recept som jedla na oslave mojej kamaratky a hned na druhy den som si ho urobila...

Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...

Sladká bomba - ovocný šalát
V poslednej dobe mám stále chúťky na mango. Je to taká moja sladká ovocná závislosť. Mám...

Marinované kuracie prsia
Samotná príprava tohto jedla je veľmi rýchla. Vyžaduje ale 2-dňové marinovanie mäsa. Má to ale výhodu....

Vyprážané sójové medailóniky plnené Nivou
Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného...

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Plnené kapustné listy
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...

Ryžový nákyp s jablkami
Keď máme na obed kyslú polievku, žiada sa niečo sladké. Upiekla som ryžový nakyp.

Hovädzie mäso na sušených slivkách
tento recept mám od svojho spolupracovníka a je to fajn recept už som ho jedol

Zeleninová zapekačka
Nie je to príliš zložité na prípravu ale zasýti, využije sa v tomto recepte mladá zelenina....

Vorařský guláš z Povltaví-
Zase jiný a velmi dobrý guláš, který osloví každého milovníka gulášů. @Remcula

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Zapečené špirálovité makaróny so syrovou omáčkou
Pritrafilo sa mi vrecúško zvláštnych makarónov v tvare špirál, predávaných pod označením Cavatappi № 87....

Plnená paprika
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ,...

Polievka s klobáskovými loptičkami
K tejto polievke ma inšpiroval recept z anglickej kuchárskej knihy, ktorú mi nedávno poslala moja sestra...

Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.

Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom
Najslávnostnejší deň v živote chce tú najslávnostnejšiu hostinu. Plnú chutí, vôní, farieb, kontrastov; harmonickú gastronómiu z čerstvých, vynikajúcich surovín...

Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....

Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa
Tento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo...

Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...

Kuracie stehná s hubovou plnkou a hubovou redukciou
Zasa som experimentovala. Huby som použila suchohríby a masliaky.

Merguez
Merquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným...

Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom
Pripravíme si papriky - vyberieme jadrá. Mäso pomelieme, dáme do misky. Pridáme vajcia,...

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...