Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom

Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Najslávnostnejší deň v živote chce tú najslávnostnejšiu hostinu. Plnú chutí, vôní, farieb, kontrastov; harmonickú gastronómiu z čerstvých, vynikajúcich surovín. Presne tak ju pre svadobčanov pripravujeme 50 sobôt v roku.

1
porcia
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
3 lístky
3 plátky
20 g
3 PL
50 ml
1 PL
Tekvicový koláč:
160 g
40 g
10 g
10 g
1 ks
1 strúčik
1 čl




Postup

  1. 1

    Zo stehna odkrojíme tri medailóniky, rozklepeme ich, pridáme šalviu a obalíme v oravskej slaninke a potom v múke.

  2. 2

    Na panvičku dáme olej, poriadne ju rozpálime, dáme naň pripravené medailóniky a sprudka ich opečieme z oboch strán. Pridáme korenie, maslo a víno a vydusíme. Potom pridáme smotanu a dusíme, kým nevznikne krémová omáčka.

  3. 3

    Tekvicový koláč: Zmiešame všetky suroviny a vzniknuté cesto necháme odstáť asi 15 minút. Potom cesto dáme na vymastený plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 30 minút. Či je koláč upečený, sa presvedčíme pichnutím špáradla, ak sa naň cesto lepí, koláč ešte chvíľu pečieme. Keď vychladne, nakrájame ho na trojuholníčky. Pred podávaním ich ešte opečieme na panvičke.

Diskusia k receptu

safran
Tento koláč sa robí bežne z cukiny, ako sa zdá, Vy ste použili hokkaido alebo maslovú? alebo tú obrovskú oranžovú (na pečenie)?
mijaita
@safran ja bych vzdy pouzila hokkaido. Je chutove nejlepsi, zvlast na kolac, i kdyz ja ho pect nebudu. Radeji mam pecene hokkaido s ementalem nebo jinym syrem, nebo polevky.
michalkruzic
pouzil som hokaido na pecenie najlepsia, ked s nej robim polievku najskor ju upečiem, je velmi dobra sama o sebe.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia