Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Najslávnostnejší deň v živote chce tú najslávnostnejšiu hostinu. Plnú chutí, vôní, farieb, kontrastov; harmonickú gastronómiu z čerstvých, vynikajúcich surovín. Presne tak ju pre svadobčanov pripravujeme 50 sobôt v roku.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
3 lístky |
|
3 plátky |
|
20 g |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
|
|
Tekvicový koláč: | |
160 g |
|
40 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
1 ks |
|
|
|
1 strúčik |
|
|
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Zo stehna odkrojíme tri medailóniky, rozklepeme ich, pridáme šalviu a obalíme v oravskej slaninke a potom v múke.
- 2
Na panvičku dáme olej, poriadne ju rozpálime, dáme naň pripravené medailóniky a sprudka ich opečieme z oboch strán. Pridáme korenie, maslo a víno a vydusíme. Potom pridáme smotanu a dusíme, kým nevznikne krémová omáčka.
- 3
Tekvicový koláč: Zmiešame všetky suroviny a vzniknuté cesto necháme odstáť asi 15 minút. Potom cesto dáme na vymastený plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 30 minút. Či je koláč upečený, sa presvedčíme pichnutím špáradla, ak sa naň cesto lepí, koláč ešte chvíľu pečieme. Keď vychladne, nakrájame ho na trojuholníčky. Pred podávaním ich ešte opečieme na panvičke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu