Aténske špagetové pastitsio
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 19. novembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
350 g |
|
500 g, mleté |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
strúhaný |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
100 g, strúhaný |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Na oleji speníme nakrájanú cibuľku a cesnek, pridáme mleté hovädzie mäso /pôvodný recept je s baraninou/ a opražíme kým zmení farbu. V miske si rozmiešame paradajkový pretlak s vodou alebo prdáme paradajky vo vlastnej šťave. Zalejeme mleté mäso, pridáme podľa chuti trochu muškátového orechu alebo taliansku zmes byliniek a korenie. Občasne miešame a dusíme do zmäknutia cca. 25 minút.
- 2
Špagety uvaríme vo vode podľa návodu a zlejeme, pridáme lyžicu oleja, aby sa nám nezlepili. Do vymastenej zapekacej misky položíme na dno vrstvu špagiet. Poukladáme na ňu vrstvu uduseného mäsa a na to dáme zvyšné špagety.
- 3
Povrch zalejeme osoleným a okoreneným nálevom z jogurtu, vajec a syra (pôvodý lacný recept bol bez syroa, osolíme ho a ooreníme a dáme piecť do rúry na cca. 25 minút, alebo dokým nie je všetko upečené do zlatista. Servírujeme so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu