Foto: kingray
Grilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri diéte, ale je vhodná aj pri zdravom stravovaní Zobraziť celý popisGrilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri diéte, ale je vhodná aj pri zdravom stravovaní a chutí aj deťom.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyte cuketu a ošúpte škrabkou.
- 2
Nakrájajte na dlhé pláty po dĺžke asi 0,5 cm hrubé (spečie sa a budú tenšie).
- 3
Dajte na gril, kým nezmäkknú (môj gril je uzatvárací, takže griluje obe strany, niečo ako toaster, ak máte jednostraný, tak grilujte z oboch strán).
- 4
V panvici si rozohrejte kokosový olej.
- 5
Pridajte a popražte nakrájanú jarnú cibuľku a potom pridajte nakrájanú paradajku.
- 6
Keď je všetko spojené a mäkké, pridajte nastrúhanú mozzarellu a premiešajte.
- 7
Odstavte a pridajte nakrájanú petržlenovú vňať. Osoľte a pridajte čierne korenie podľa chuti. Pozor, aj mozzarella je slaná.
- 8
Na grily máte pásiky cukety a na každý druhý pásik pridajte zmes a zakryte čistým pásikom cukety. Grilujte asi 1 minútu a dajte na tanier. Posypte mazzarellou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu