Grilovaná cuketa (cukina)

kingray - bez fotkykingray, 21. marca 2016
Grilovaná cuketa (cukina)
Foto: kingray

Grilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri diéte, ale je vhodná aj pri zdravom stravovaní Zobraziť celý popisGrilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri diéte, ale je vhodná aj pri zdravom stravovaní a chutí aj deťom.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 hrsť
1 ks
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Umyte cuketu a ošúpte škrabkou.

  2. 2

    Nakrájajte na dlhé pláty po dĺžke asi 0,5 cm hrubé (spečie sa a budú tenšie).

  3. 3

    Dajte na gril, kým nezmäkknú (môj gril je uzatvárací, takže griluje obe strany, niečo ako toaster, ak máte jednostraný, tak grilujte z oboch strán).

  4. 4

    V panvici si rozohrejte kokosový olej.

  5. 5

    Pridajte a popražte nakrájanú jarnú cibuľku a potom pridajte nakrájanú paradajku.

  6. 6

    Keď je všetko spojené a mäkké, pridajte nastrúhanú mozzarellu a premiešajte.

  7. 7

    Odstavte a pridajte nakrájanú petržlenovú vňať. Osoľte a pridajte čierne korenie podľa chuti. Pozor, aj mozzarella je slaná.

  8. 8

    Na grily máte pásiky cukety a na každý druhý pásik pridajte zmes a zakryte čistým pásikom cukety. Grilujte asi 1 minútu a dajte na tanier. Posypte mazzarellou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia