
Opečený plnený syr
Nepridávam recept, skôr len tip na superrýchlu prípravu syra na večeru, obed alebo pohostenie...

Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...

Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Opečené mäso preložíme do...

Hubové ragú na taliansky spôsob
Kedysi dávno som našla tento recept na nete, páčila sa mi kombinácia húb v bešamelovej omáčke...

Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou
Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo...

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

Hovädzie s paradajkovou omáčkou
Hovädzie mäso prešpikujeme slaninkou a kúskami zeleniny, spevníme motúzom a opečieme zo všetkých strán dozlata...

Sebzelı güveç (dusená zelenina)
Güveç je súhrný názov pre zeleninové alebo mäsové jedlá, pečené v rúre v kameninových miskách (ktoré...

Chicken Fajitas
Kuracie prsia, cibuľu a papriku nakrájame na väčšie kusy, pridáme olivový olej, šťavu z...

Manspasta
V preklade chlapska pasta/cestoviny pre chlapov (nielen) :) Ked je chut na cestoviny, treba sa zavdacit aj chlapom,...

Lángoše plnené morčacími prsiami
Veľmi rýchle a chutné jedlo. kúsky mäsa sa dajú baliť aj do menších kúskov cesta, ...

Sarma
Sarma je jedlo ktoré u nás pripravuje svokor 1-2 krát do roka. Kedže mi veľmi chutí...

Grenadír trošku inak
nemáme radi klasický grenadír, ale pretože jesť treba aj lacnejšie, naučila som sa od mojej...

Koložvárska trochu inak
Koložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi...

Anjelské guľôčky
Dostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj...

Cuketovo-šampiňónová kuracia roláda s omáčkou
Mala som chuť na cuketu, ale nie na cuketový prívarok, tak som trochu poposunula hranice...

Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...

Slaná torta z kuracích prsíčok
Robila som k narodeninám manželovi a dcére a všetkým veľmi chutilo.

Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom...

Kolienko na koreňovej zeleninke
Ahojte milovníci bravčového kolena. Pridávam tu recept, v ktorom som upiekol bravčové koleno s použitím...

Congee - ázijská ryžová kaša
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.

Pastýřská cuketa
Poslední dobou se snažím jíst hodně zeleninu a tak si ji různě upravuji. K mým nejoblíbenějším...

Rizoto s kuracími krídlami
Podobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času...

Mäsové guľky na studeno
Máme radi mäsové guľky, dajú sa servírovať na rôzne spôsoby. Tentokrát som ich pripravila na...

Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým...

Slaný žemľový nákyp
Recept, po malej úprave, pochádza z kuchárskej knihy z r. 1969 "Velká kuchařka", ...

Vodníkov kvet - praženica utopená v mletom bravčovom v hlinených kvetináčikoch
Fašírka, či sekaná inak. Plnená praženicou, do ktorej sa mi usypalo veľa zeleného póru,...

Trhanec s jablkami
Taká chutná a hlavne jednoduchá klasika. Tento recept už dlhšie koluje v rodine. Jediné, ...

Pečené papriky so zemiakovým prekvapením, k pečenému mäsu
Pôvodný rcp pochádza pravdepodobne z Chorvátska, kde moji priatelia Helenka a Paľko Oroszovci majú švagra –...