Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny fotorecept

lubieta - bez fotkylubieta, 24. júna 2013
Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept)
Foto: lubieta

Kto má rád cícer a cuketku budú preňho tieto lasagne mňamka :)

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
1 l
100 g
150 g
1 ks
3 strúčiky väčšie
100 g alebo v konzerve
200 g
3 ks
3 ks
300 g
200 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme bešamel. Maslo si rozpusíme na ohni alebo mikrovlnke a pomaly doňho vmiešavame múku až nám vznikne hladká kaša. Postupne do nej vlejeme necelý liter mlieka( tak pol decko si odložíme ak by nám to postupne hustlo)a vymiešame do hladka . Dáme na sporák a za stáleho miešania na slabom plameni čakáme kým nám bešamel zhustne( môže to trvať aj 10 - 15 minút)dochutíme soľou , muškátovým orieškom a čiernym korením.

  2. 2

    Vopred namočený a scedený cícer si opražíme na oleji so soľou až kým nezačne napovrchu belieť. Opražený dáme bokom. Panvicu s olejom budeme potrebovať takže ho preložíme do misky.

    Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenej panvici ( na ktorej sa robil cícer) opražíme posolenú nasekanú cibulku ( keď je cibulka posolená nezhnedne ) po pár minútach pridáme nadrobno nakrajaný cesnak. Spolu ešte opražíme a nasypeme nazad cícer . Všetko spolu premiešame , pridáme paradajkový pretlak a 150 ml vody. Necháme trošku podusiť na slabučkom plameni .

    Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minútovom dusení pridáme kukuricu , čierne korenie , ak treba tak dosolíme ( treba mysliet na to, že syr je tiež slaný ) a bylinky. Necháme trochu vychladnúť.

    Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takže a ideme vrstviť lasagne . Pekáč si vymastíme maslom nalejeme naň bešamel a uložíme nevarenú cestovinu ( ja som si robila vlastné cestoviny : http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-cestovina-zakladny-recept/42425-recept.html ) tie hrčky čo sú tam je rozdrvený syr ktorý mi ostal tak som ho tam šupla :P

    Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cestovinu dáme trochu bešamelu potom cícerovú zmes a na ňu poukladáme na plátky nakrájanú cuketu natesno vedľa seba a navrch tak isto aj paradajku . Posypeme nahrubo syrom a polejeme bešamelom . a znova vrstíme ako nazačiatku : cestovina , bešamel , cícer , cuketa , paradajka , syr , bešamel ..Vrstvíme až kým neminieme všetku cestovinu .

    Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrchnú vrstvu polejeme bešamelom ( a poriadne nech nemáme suchú cestovinu inak bude tvrdá , mne už bešamelu ostalo len toľkoto , som to prehnala medzi vrstvami :) ) a ja dávam aj trošku masla. Pár minút pred vybratím môžeme posypat syrom :) Keď lasagne dopečieme necháme aspoň 5 minút vychladnúť lepšie sa potom krájajú :) Dobrú chuť :)

    Cícerovo-cuketové lasagne z domácej cestoviny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

martamm
Vynikajúci receptík, cukina, aj strukoviny u nás môžu byť na stole, takže obohatia náíš jedálny lístok :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia