Kurací šalát
Kurací šalát

Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

Martin Korbelič
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 4. októbra 2017
Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
30 g
1 ks
Šalát:
200 g
50 g
80 g
50 g
100 g
80 g
100 g
Karamelová cibuľa:
150 g
50 g
100 ml
2 g
20 ml
Dip:
30 g
30 g
1 ks
40 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom mäso pečieme na panvici z oboch strán asi 1 minútu a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 10 minút, potom nakrájame na plátky a servírujeme na šalát.

  2. 2

    Karamelová cibuľa: Pripravíme karamel z cukru, podlejeme ho červeným vínom, potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, osolíme, pridáme tymian, trošku červeného vínneho octu, vody a dusíme domäkka.

  3. 3

    Dip: Horčicu zmiešame s medom, citrónom a troškou olivového oleja a zľahka premixujeme.

  4. 4

    Lieskové oriešky pečieme v rúre pri 160 °C asi 30 minút. Listový šalát natrháme, reďkovku nakrájame na tenké plátky, pridáme sójové klíčky, prekrojené cherry paradajky, lieskové oriešky a všetko zmiešame s dipom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: