Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 4. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
200 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
Karamelová cibuľa: | |
150 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
2 g |
|
20 ml |
|
|
|
Dip: | |
30 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
40 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom mäso pečieme na panvici z oboch strán asi 1 minútu a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 10 minút, potom nakrájame na plátky a servírujeme na šalát.
- 2
Karamelová cibuľa: Pripravíme karamel z cukru, podlejeme ho červeným vínom, potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, osolíme, pridáme tymian, trošku červeného vínneho octu, vody a dusíme domäkka.
- 3
Dip: Horčicu zmiešame s medom, citrónom a troškou olivového oleja a zľahka premixujeme.
- 4
Lieskové oriešky pečieme v rúre pri 160 °C asi 30 minút. Listový šalát natrháme, reďkovku nakrájame na tenké plátky, pridáme sójové klíčky, prekrojené cherry paradajky, lieskové oriešky a všetko zmiešame s dipom.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu