Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 4. októbra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 350 g |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Šalát: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| Karamelová cibuľa: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
| 2 g |
|
| 20 ml |
|
|
|
|
| Dip: | |
| 30 g |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
| 40 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom mäso pečieme na panvici z oboch strán asi 1 minútu a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 10 minút, potom nakrájame na plátky a servírujeme na šalát.
- 2
Karamelová cibuľa: Pripravíme karamel z cukru, podlejeme ho červeným vínom, potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, osolíme, pridáme tymian, trošku červeného vínneho octu, vody a dusíme domäkka.
- 3
Dip: Horčicu zmiešame s medom, citrónom a troškou olivového oleja a zľahka premixujeme.
- 4
Lieskové oriešky pečieme v rúre pri 160 °C asi 30 minút. Listový šalát natrháme, reďkovku nakrájame na tenké plátky, pridáme sójové klíčky, prekrojené cherry paradajky, lieskové oriešky a všetko zmiešame s dipom.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu