Rezance na gazdovský spôsob

Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 19. februára 2013
Rezance na gazdovský spôsob
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
50 ml
300 g
300 g
250 ml
200 g
1




Postup

  1. 1

    Rezance uvaríme v osolenej vode. Na rozohriatom oleji opečieme slaninu s cibuľou, nakrájané na rezance, zalejeme smotanou a necháme len zavariť.

  2. 2

    Do zmesi primiešame uvarené rezance a podľa potreby osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Jedlo už naložené na tanieri posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme kúskom paradajky.

Diskusia k receptu

radost
reštaurácia-ako pozerám-gazdovská...jedlo jednoduché..rýchle hotové...surovín málo =vyhovuje mi...skúsim..napríklad-v piatok..ani slanina nemusí byť...:-)
micanela
ked sa rozhodnem nechat nejake tie eura v restauracii /co samozrejme nie je denne - teda aspon u nas doma/ tak si chcem dat nieco vynimocne a nie recept typu "co chladnicka dala"
samanka
nič v zlom, no neviem, kde títo páni vyrastali, ale asi gazdovské rezance nikdy nevideli. Len na vareche je niekoľko receptov na ne. Pekne ručne vymiesené a nakrájané...a ešte by som chcela vidieť nejakého gazdu, ako si dáva na rezance rajčiny a uhorku...takto to potom vyzerá v našich reštauráciách...v poslednom čase sa ukazuje, že každý, kto udrží v ruke varechu sa pasuje za kuchára....
ilusa
Martin a Michal,nic si nerobte z kritiky.Mne sa napr. paci aj take jednoduche jedlo.Ved ked sa rezance obalia tou smotanovou omackou,bude to fajn.No ale niekto musi mat v jedle plno umeliniek,inac vsetko odmietnu
radost
@micanela
ani ja si to nedám v reštike....ale doma nemám problém to takto uvariť..takže chlapci M+M dakujem vám za tento tip...:-)))
dodo46
@radost
v poslednom slove ti chýba " v ". Ani reparát sa mládencom
nepodaril. Ešteže mám do Bytče 260 km.
afataga
@ilusa mna by zaujimalo kolko umeliniek mas v tej jedovato zelej torte, asi to mas rada, na rozdiel odo mna
@dodo46 ja len 20 :-(
vcelka
Ja tu nikde nevidím Gazdovské rezance. Predsa sa to volá Rezance na gazdovský spôsob. Čo by malo naznačiť, že ide o suroviny typické pre gazdov, jedlo rýchle a jednoduché. A navyše ide o kuchárov gazdovskej reštaurácie, tak asi preto sa to tam krúti okolo hazdov.Kritika za každú cenu, varešuľci ?!
jody
Považujem sa za chápavú, ale tuto akosi nechápem kritike. Kde je problém???
ilusa
a ked ma niekto jedovaty jazyk,to neskodi?
ja64
Vyzerá to chutné, vyskúšam.
A micanela sa zle vyspala? Čo je dôvod na taký postoj? Keď nechceš nechaj tak.....
bojar
chcel by som poznať gazdovský dom kde sa to varí
hongy
Paci sa mi to, take rychlovky mam rada. Zasyti. A tie niektore komentare pobavili. :)
micanela
ja neodsudzujem recept ako taky - ale ked sa niekto prezentuje ako profesionalny kuchar, tak toto je fakt slabe
ja64
Neviem, neviem, keby sme sa postavili k týmto kuchárom a robili podľa receptu , či by to bolo to isté. Preto mám dojem , že Tvoj názor MICANELA je zaujatý. Útočíš na kuchárov a to sa mi nepáči. Svoj názor prezentovať sa dá rôznymi spôsobmi, záleží potom aký je kto " kuchár slova" pekný večer Ti prajem
radost
uznám-že to nie je luxusné jedlo-ale zjedli sme ich s chuťou..jednoduché...neprekombinované..uvarené rýchle..spokojná som bola..skúsila som so smotanou...druhýkrát s mliekom z farmy..stačilo nám to s tým mliekom..nemusí byť smotana..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia