Moje obľúbené, akože pečené mäso

zitar - fotkazitar, 20. apríla 2010

Keďže varím denne a už niekedy neviem, čo vymyslieť, tak som prišla na toto.

Suroviny

1 kg
1  ks
3  struky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso, ( celé pliecko, alebo stehno), umyjeme, posolíme, pokoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, vložíme do misy z jenského skla, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a nadrobno pokrájaný cesnak. Podlejeme asi l dcl oleja a l dcl vody. Misu prikryjeme a mäso "pečieme" ( nie v rúre) na platni sporáka asi l a pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Potom mäso vyberieme, nakrájame na úhľadné rezníky a podávame. Ale keďže nám nechutí dvakrát to tisté jedlo, tak omáčku po vybratí mäsa môžem urobiť na rôzne spôsoby. Buď pridám bašamel so syrom - máme syrovú omáčku, môžem dať paradajkový pretlak, je paradajková, bašamel spolu s kôprom, je kôprová a takto podľa vlastnej fantázie. Čiže upečiem jedno mäso a môžme ho konzumovať na viackrát s rôznymi omáčkami a prílohami. Je to praktické.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
1a pol hodinka je odhad, ľaho sa dá zistiť, či je mäso hotové, trochu do neho prstom "šťuchnúť". Ináč podávam ho aj s dusenou kapustou a knedľou.

Pridaj komentár k receptu: