4 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
250 g suchý
2 ks
 veľká mäsitá farebná




Postup

  1. 1

    Aspon 4 h vopred namočime zeleny hrach ale možme nechať kludne aj cez noc. Vodu zlejeme a uvarime ho v novej nesolime do mäkka .Medzi tym si preplachneme krupy a uvarime do mäkka v osolenej vode . Uvarene krupy scedime preplachneme studenou vodou a nechame odkvapkať to iste urobime z hrachom. Medzi tym si nakrajame cibulu ,cesnak sprudka orestujeme do sklovita pridame nakrajanu červenu papriku a kratko restujeme. Krupy zmiešame s hrachom , cibulou paprikou , majorankou osolime okorenime. Podavame

Diskusia k receptu

sovka62
Pokiaľ si dobre pamätám, recept má pokračovanie. Vložíme do pekáča vymasteného hydinovou masťou, pridáme husacie alebo kačacie stehná a pečieme pri nízkej teplote niekoľko hodín.
Takto mi to utkvelo v pamäti, ani neviem, kde som to čítala.
pusta1
toto nie je šoulet v žiadnom prípade, nemá so šouletom nič spoločnéhoto je len akási suchá strukovinovo - obilninová kaša, nemá žiadne atribúty šouletu.
šoulet je šťavnaté jedlo na husacej masti, pripravuje sa úplne ináč a obsahuje aj mäso, a síce hovädzie, kačacie husacie...iné, niekedy aj vajcia, pripravuje sa 4 - 5 hodín i viac, pomalým dusením pod pokrievku v peci alebo v rúre, niekedy obsahuje i vajcia, je známych viac ako 44 druhov a má aj viac korenín, i cesnak a iné prísady,
@sovka62 má pravdu.
1x boxik
hubata
@sovka62 a pusta1 máte pravdu. Môj svokor ho robil z fazulem kyslej kapusty, mäsa a zapekal ho v rúre.
beliana
tak toto je nejaká hrachová kaša, šolet sa varí z fazule, krúpov, hov., brav., údeného mäsa, klobasy, vajec (celých aj so škrupinou) + pochutín a po privedení do varu sa to šupne do rúry a pečie sa to prikryté do zmäknutia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia