4 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Aspon 4 h vopred namočime zeleny hrach ale možme nechať kludne aj cez noc. Vodu zlejeme a uvarime ho v novej nesolime do mäkka .Medzi tym si preplachneme krupy a uvarime do mäkka v osolenej vode . Uvarene krupy scedime preplachneme studenou vodou a nechame odkvapkať to iste urobime z hrachom. Medzi tym si nakrajame cibulu ,cesnak sprudka orestujeme do sklovita pridame nakrajanu červenu papriku a kratko restujeme. Krupy zmiešame s hrachom , cibulou paprikou , majorankou osolime okorenime. Podavame
Takto mi to utkvelo v pamäti, ani neviem, kde som to čítala.
šoulet je šťavnaté jedlo na husacej masti, pripravuje sa úplne ináč a obsahuje aj mäso, a síce hovädzie, kačacie husacie...iné, niekedy aj vajcia, pripravuje sa 4 - 5 hodín i viac, pomalým dusením pod pokrievku v peci alebo v rúre, niekedy obsahuje i vajcia, je známych viac ako 44 druhov a má aj viac korenín, i cesnak a iné prísady,
@sovka62 má pravdu.