
Bravčové plnené s cuketou, mozzarelou a goudou
Toto mäsko som dnes urobila rodinke na obedík... veľmi si pochutnávali a tak pridávam dnes už...

Oprážano-zapekané kurča z kyslého mlieka
Variabilita a pestrosť technologickej prípravy kuracieho mäsa je dobre známa. Mňa osobne vždy zaujmu tie, ...

Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.

Vyprážaný double rezeň v jemnom župane
Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie....

Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...

Zapečený ovčí syr
Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr rozpučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a...

Úhrabky
Chutné rýchle jedlo, originálne využitie halušiek, ktoré ostali... ak ostanú :-)

Hubový zapekanec
Vareškov tip: Do tohto jedla môžete napríklad v zime použiť aj mrazené huby. Skôr ako ich...

Zemiaky s tvarohom
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, spolu s rascou.

Ryba so sezamovo-parmezánovou krustou
Milujem rýchle večere, pretože mám mnoho zvyšného času, ktorý strávim so svojou milovanou rodinkou...

Dolnozemská kapustnica
Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná....

Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...

Veľkonočná mäsovo - pohánková roláda
Máme radi pohánku v akejkoľvek podobe a úprave, tak ma napadlo ju pridať do rolády a...

Veselý obedík
Neviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie...

Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom
Keďže som dnes varila kombinovanú polievku, tak som sa rozhodla spestriť aj hlavné jedlo. Kombinácia je...

Halušky z posúška
Toto je veľmi starodávne a jednoduché jedlo naozaj z čias, keď mäso sa na tanier dostalo...

Rýchle chutné bravčové mäsko
Takto som pripravovala mäsko pomocníkom pri stavbe domu, ked som prišla z práce o 16hod...

Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.

Kurací komplet
Názov je odvodený od použitých surovín a následne ich využitie na prípravu celého obedového menu. Je...

Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...

Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...

Pečeň na cibuľke so šampiňónmi
Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.

Tvarohové knedličky so strúhankou a ovocím
Tuk vymiešame s tvarohom, žĺtkami a strúhankou. Hmotu necháme chvíľu odpočinúť. Z bielkov vyšľaháme...

Risotto s červenou repou a kuracími lízatkami
Tento recept som objavila na webe a s veľkou radosťou som ho aj vyskúšala, jednak...

Francúzske zemiaky
Patria taktiež medzi obľúbené jedlá. Robím ich na rôzne spôsoby, niekedy zo surových, inokedy z...

Marinovaná kuracinka
Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju...

Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)
Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré...

Kuracie mäso na zelenom karí
Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky