Francúzke zemiaky som tu našiel len z varených zemiakov ja robievam zo surových a mne tak chutia najviac.
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kolieska asi 1cm hrubé,očistíme a nakrájame cibulu na kolieska,klobásu na kolieska
- 2
Do hrnca vrstvíme striedavo zemiaky,cibuľu,klobásu každú vrstvu okoreníme a osolíme skončíme vrstvou zemiakov.Zakryjeme pokrývkou a dáme do rúry piecť.
- 3
Ked sú zemiaky mäkké vyberieme hrniec z rúry odkryjeme necháme minútku odstáť a zalejeme rozmiešanými vajíčkami a na vrch dáme kyslú smotanu vložíme naspet do rúry a dame odkryté na 5 min zapiecti
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Namiesto toho uvarené vajíčka nakrájané na kolieska a zalievam naraz - smotanu rozšľahám so surovým vajíčkom prípadne nastruhaným tvrdým syrom....pekný deň
Cibuľu nedávam, len na vymastený plech vrstvu zemiakov premiešaných so soľou, na to vrstvu pokrájanej surovej klobásy a varených vajec, opäť osolené zemiaky a hojne zalejem smotanou na varenie. Upečiem do červena (asi 40 minút) a hotovo.