Francúzske zemiaky

barbirik - fotkabarbirik, 8. apríla 2012

Francúzke zemiaky som tu našiel len z varených zemiakov ja robievam zo surových a mne tak chutia najviac.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 ks nakrajana na kolieska
2 ks
4 ks
1 ks
podla potreby
podla potreby




Postup

  1. 1

    Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kolieska asi 1cm hrubé,očistíme a nakrájame cibulu na kolieska,klobásu na kolieska

  2. 2

    Do hrnca vrstvíme striedavo zemiaky,cibuľu,klobásu každú vrstvu okoreníme a osolíme skončíme vrstvou zemiakov.Zakryjeme pokrývkou a dáme do rúry piecť.

  3. 3

    Ked sú zemiaky mäkké vyberieme hrniec z rúry odkryjeme necháme minútku odstáť a zalejeme rozmiešanými vajíčkami a na vrch dáme kyslú smotanu vložíme naspet do rúry a dame odkryté na 5 min zapiecti

Diskusia k receptu

nelajsia
aj ja robievam zo surových zemiakov, ale nedávam cibuľu.
Namiesto toho uvarené vajíčka nakrájané na kolieska a zalievam naraz - smotanu rozšľahám so surovým vajíčkom prípadne nastruhaným tvrdým syrom....pekný deň
evanaaa
Aj ja ako @nelajsia , bez cibule ale s varenými vajíčkami, minulý týždeň som robila a okrem klobásy som tam dala aj na kocečky údené mäso.A zálievku robím tak, že smotanu ( sladkú, kyslú) zmiešam s vajcami spolu a tak zalievam. Niekto ešte ku koncu pridáva aj strúhaný syr.
marienka44
Preco si nerozmiesal vajicka v smotane? Bolo by to homogennejsie, myslim si. Vo franc. zemiakoch nie je cibula, ale vajicka natvrdo uvarene a klobasa. Vyskusam podla teba, ukladam do KK.
barbirik
Dakujem za komentáre ja ich robím takto,ale vyskúšam aj podla vašich receptov.
hralka
aj ja robievam zo surových zemiakov a v ostatnom čase dávam cibuľu a ešte aj hrášok.Vajcia rozhabarkujrem v smotane a až ku koncu ich zalievam a ešte zapekám.Niekedy posypem strúhaným syrom,ináč používam tie isté ingrediencie.
sovka62
Asi na ne existujú stovky receptov, ale pre mňa je dôležité to, že zo surových zemiakov. Kedysi som robievala z varených (lebo tak robila mama), ale pred rokmi kolegyňa poradila surové a odvtedy som inak nerobila. Sú o veľa šťavnatejšie ako z varených.
Cibuľu nedávam, len na vymastený plech vrstvu zemiakov premiešaných so soľou, na to vrstvu pokrájanej surovej klobásy a varených vajec, opäť osolené zemiaky a hojne zalejem smotanou na varenie. Upečiem do červena (asi 40 minút) a hotovo.
maco11
Skúšal som to, ale aj po hodine pečenia boli zemiaky tvrdé.
jano31
miesto smotany odporučam použit biely jogurt




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia