Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom

lia66 - fotkalia66, 14. februára 2012
Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom
Foto: lia66

U nás doma moc sladké obedy a večere nemusíme, ale keďže je toho valentína, tak som sa rozhodla, že mojích chlapov prekvapím...mňamka sa vydarila, Zobraziť celý popisU nás doma moc sladké obedy a večere nemusíme, ale keďže je toho valentína, tak som sa rozhodla, že mojích chlapov prekvapím...mňamka sa vydarila, a tak ak som vám spravila chute, tak môžte skúsiť.

Suroviny

Gnocchi:
750g varené, studené
300g
2ks
1/2 čl
1 pl
cca 1 hrsť
Domáci pribinák:
500g kelímkový
1 ks
2 ks
z cca polky
podľa potreby domáci
Na posyp:
podľa potreby opečená na sucho na panvici
podĺa potreby
podĺa potreby
podĺa potreby zo sliviek
podĺa potreby




Postup

  1. 1

    Varené zemiaky v šupke ošúpeme a studené postrúhame na dosku...prisypeme soĺ, múku-do zmesi spravíme dieru a vyklepneme vajíčka, pridáme ocot...spracujeme cesto. Každý má ten svoj recept, tak si zemiakové cesto spravte kľudne po svojom-niekto dáva krupicu, ja dávam napríklad ocot-cesto je potom "krehkejšie"...len jedno musím podotknúť(viem, že ste tu šikulky, ale možno sem zavíta niekto, kto len začína, a tak, aby vedel), že keď už cesto spravíte, tak ho treba spracovať, čo najskôr-inak zemiakové cesto zvlhne...takže, spravíme si cesto-z neho urobíme niekoľko šúľkov podĺa potreby hrubých...odkrajujeme kúsky a šúľame-buď menšie šúľance, alebo hrubšie gnochci...vo vriacej vode varíme cca 5 minút...vyberieme a necháme odkvapkať...

    Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh(jemný, netučný, kelímkový) rozmiešame s poch.smotanou(vždy používam clever zelenú, 200g-zdá sa nám najviac chutná...ale vy si samozrejme dajte tú svoju), vanil.cukrom a nastrúhanou citr.kôrou...túto zmes nalejeme na plech-čistý, nevymastený!!!...na zmes ukladáme gnochci a medzi ne rozotrieme lekvár...

    Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom - obrázok 2
  3. 3

    ...a tu je celý plech...

    Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom - obrázok 3
  4. 4

    ...posypeme hrsťou strúhanky a dáme zapiecť na cca 180st, cca 40 minút...zmes tvarohu a smotany sa mierne nadvihne, ako keby napuchla...ja som to piekla len tak do "svetlohneda"...ale kto má radšej zapečené, tak si kľudne môže zapiecť aj dlhšie...tu už je to zapečené, a aj sme si už nabrali...

    Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom - obrázok 4
  5. 5

    ...naberieme na tanier(vôbec sa mi to nerozpadlo-krásne to držalo tvar), posypeme podľa ľubovôle...na sucho opraženou strúhankou, makom, pomletými orechami, polejeme domácou nutellkou, alebo ak máme chuť, tak si dáme z každého trošku...polejeme domácim masielkom z obchodíkov zo zázrivej...kto nemá, tak aj klasickým maslom... ...a ideme degustúvať-čo ma rušíte, keď idem papať!...stále by ste len fotili a fotili-strašné s vami!...toto si asi pomyslel náš mladší, keď som ho išla odfotiť.

    Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom - obrázok 5
  6. 6

    ...niekedy nám ani príbor netreba-stačia nám ruky! Tak sladkého Valentína všetkým želáme!!!

    Zapečené gnocchi (šúľance) s domácim pribinákom - obrázok 6

Diskusia k receptu

bejgi
fajné šúlance @Lia66 , aj tebe sladkého Valentína :) aké to je krásne keď detičáam chutí aj rúčkami si pomôžu, joj u nás to už dávno bolo, ale ďakujem, že si mi pripomenula :))))
ejta
no ale toto vôbec nemôže byť zlé !
sherin
musi to byt velmi chutne a aj trosku chrumkave, ked sa to viac zapecie, pekne si to nafotila a posledny obrazok je najlepsi a najkrajsi :) KK
tatranka
Zaujímavý recept.Pre mňa nový.Šúlance robievam,klasicky na tanier,ráz môžem skúsiť tak,ako si nám to ty predviedla v recepte.Určite nám bude chutiť.
evanaaa
Dobré, šúlance na plechu, v jednom kuse, ale maličkému je tiež jedno, či v kuse albo zvlášť, hlavne že mu chutí. A to iste, ako vidieť.
lia66
Ďakujem za pekné komentíky-ste zlaté!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia