Enciánové lístkové batôžky

Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 16. júla 2012
Enciánové lístkové batôžky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
150 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu cesta vložíme hermelín, zabalíme ho do „batôžka“, ktorý dáme na vymastený pekáč.

  2. 2

    V miske vyšľaháme vajíčko, osolíme ho a potrieme ním batôžtek. Pečieme vo vyhriatej rúre (160 oC ) asi 15 min.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá, Obed, Pečené, Kuchárka pre diabetikov

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
robím podobne, ale cesto potriem kečupom ,položím syr, na syr dávam kolieska pórku a upečiem...mňam :)