Enciánové lístkové batôžky
Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 16. júla 2012
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 16. júla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu cesta vložíme hermelín, zabalíme ho do „batôžka“, ktorý dáme na vymastený pekáč.
- 2
V miske vyšľaháme vajíčko, osolíme ho a potrieme ním batôžtek. Pečieme vo vyhriatej rúre (160 oC ) asi 15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu