Enciánové lístkové batôžky

Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 16. júla 2012
Enciánové lístkové batôžky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
150 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu cesta vložíme hermelín, zabalíme ho do „batôžka“, ktorý dáme na vymastený pekáč.

  2. 2

    V miske vyšľaháme vajíčko, osolíme ho a potrieme ním batôžtek. Pečieme vo vyhriatej rúre (160 oC ) asi 15 min.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
ja si rozdelim encian na 4 casti, a kazdu balim zvlast, nic viac nedavam. priatelovi to robim ako jednohubky a rychly obed, ked ma vela prace na dome :) najlepsie su uplne horuce, ked vnutro syra vonia a tecie :). inak este b som na ten syr pridala pred pecenim platok masla ;)
danielas - nebola si u mňa keď som to robila? Presne takto to robím aj ja - cesto, kečup, šunka, encián alebo hermelín, dusené šampiňóny na cibuľke, pór, posypem troškou "gyros" korenia, zabalím, potriem vajíčkom a dám piecť. BOMBA!!!!!!

Pridaj komentár k receptu: