
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...

Krémové risotto so zelenou špargľou a sušenou šunkou
Dokonalý súlad chutí. Lahodné a delikatesné. Čochvíľa je tu jar a na pultoch sa objaví chrumkavá zelená špargľa. Bolo by priam hriechom ju nevyužiť....

Kuracia roláda
Kuracie prsia nakrájané na malé kúsky, v miske zmiešame s vajciami, kyslou smotanou, strúhaným...

Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...

Parené buchty a la Andy
Sú proste vynikajúce. Keď ich robím doma, musím urobiť dvojnásobnú dávku, lebo sa zrazu...

Toastová žemľovka
Možno ste už skúšali žemľovku z vianočky alebo iného pečiva. Ja som vyskúšala z toastového chleba....

Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou
Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások. Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným mliekom, vajíčkom a...

Mäsové guľky na grile
Mäso premiešame s cibuľou, cesnakom a korením. Vyvaľkáme 20 guliek a hodíme ich do osolenej...

Skladané rezance
Toto jedlo je vhodné pre prázdninujuce deti všetkych vekových kategorii -všetkym chuti

Kúpeľné palacinky
Jednoduchý a overený recept na úžasné palacinky, ktoré sa nelepia a netrhajú a zároveň sú vláčne...

Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...

Enciánové lístkové batôžky
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu cesta vložíme hermelín, zabalíme ho do „batôžka“,...

Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Mäso s rúčkou pre dravcov z Jazera
Ďalšia vábnička pre deti (ale aj dospelí si prídu na svoje). Roztomilý je pohľad na krpca,...

Medvedí pochod
Huby namočíme aspoň na 20 minút. Potom vodu zlejeme a uvaríme ich v čistej jemne osolenej...

Karfiolová polievka
Jedna z mnohých variácií... v krémovej verzii s cesnakom a drožďovými vločkami.

Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Pečené rebierko na zázvore so zemiakovou slamou so semienkami
Dnes mám konečne troška viac času, tak som urobila pre nás výborný obed... domáce bravčové pečené...

Jahňacie kocky na zelenine
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, podlejeme asi 2...

Murgh Makhani
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi...

Vitamínová bomba
Pre vegetariánov ako stvorené, no aj pre "mäsožravcov" výborné pochúťka. A tá vôňa korenia, ...

Kuracie stehná na zelenine
U nás veľmi obľúbený obed. Jeho príprava je rýchla a nenáročná.

Penne na zelenine
Penne uvaríme vo vriacej osolenej vode, na panvicu dáme olivový olej, do ktorého vložíme na...

Zapekané plnené kelové listy ako to robím ja
Zapekanú zeleninu obľubujeme. Dnes som urobila zapekané plnené kelové listy... plnka je z kuracích prsičiek a jačmených...

Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)
Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré...