Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...
Párek v těstíčku s obyčejným bramborovým salátem
Rychlé a u nás oblíbené jídlo. Dobře se i prodávalo v restauraci a má to tři...
Pečeň na cibuľke so šampiňónmi
Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.
Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...
Cestoviny šunka šampi
Tento recept je veľmi rýchly, chutný a my ho máme veľmi radi :)) Dúfam, že...
Zapekané plnené kelové listy ako to robím ja
Zapekanú zeleninu obľubujeme. Dnes som urobila zapekané plnené kelové listy... plnka je z kuracích prsičiek a jačmených...
Sójový bigos
Toto jedlo mi prvý krát zavoňalo v hypermarkete a dlho som pátrala po recepte, ja som si...
Parádne buchty pre inšpiráciu
Buchty ako buchty, poviete si, ale všetko záleží na tom, čo do nich a...
Zapečený baklažán s cícerom
Cícer aj baklažán máme veľmi radi, tak som skúsila túto kombináciu.
Pekáčik so slaninkou a kyslou kapustou
Táto chuť pekáčika dostane každého... ochutnajte a budete ho robiť zas .
Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.
Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom
Zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom sú jedlom, ktoré si určite treba navariť hneď, ako vykukne prvý medvedí cesnak....
Kapor po strašnicku
Ryby mám moc ráda, tak si sem tam udělám jeden, nebo dva kousky jen pro...
Pampúšiky z pizza cesta
Keď máme v chladničke cesto na pizzu ( http://varecha. pravda. sk/recepty/pizza-na- pokracovanie/58350-recept. html ), zvykneme si z...
Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...
Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...
Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi
Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z...
Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...
Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...
Celozrnnky s cottage cheesom a zeleninkou
Všetci poznáme varenie typu " Co dům dal ". Túto situáciu som mala aj ja dnes,...
Zemiaková pizza
Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma...
Šampiňóny na smotanovo-vínovej omáčke
Tento recept som si vymyslel doma, keďže mám rád rýchle a sýte jedlá, a zároveň...
Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute...
Domáci králik s tekvicovým prívarkom a knedľou
Urobila som manželovi radosť a pripravila mu králika.
Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.
Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...
Kuracie prsia s morčacou pečeňou, údenou slaninkou a ementálom
V nedeľu mám rada nenáročné a rýchle, ale chutné varenie.
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
Kurča na kyslej kapuste
Tento recept som si upravil na základe jedného receptu z časopisu život.