Máčané mäso
Toto mäso som mala pripravené v chladničke po narodený dcérky a neprekvapila ma žiadna nečakaná návšteva....
Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...
Zemiakové placky so suchohríbmi
Z lesa sme došli hladní. Dostali sme chuť na zemiakové placky . Trochu som časť...
Pšenica so zeleninkou, jemne posypaná bryndzou
Keď už som nevedela, čo navariť, tak ma napadlo toto-musím povedať, že sa vydarilo! Nasladlé,...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Alobal - bravčová pochúťka
My tomuto jedlu doma hovoríme jednoducho alobal aj ked sa tam alobal používa len na zakrytie plechu....
Udon rezance s arašidovou omáčkou a krevetami (vidorecept)
Špajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s...
Syrové kopčeky
Jednoduchý, rýchly syrový recept. Na zapečenie som použila mikrovlnku s funkciou "crisp". Kto takú...
Pivné placky so slaninou a plesňovým syrom
Nakrájaný syr zalejeme pivom a necháme hodinu postáť. Biele pečivo nakrájame na kocky.
Gratin podla Inda
V centre mesta je vegetarianska restauracia, ktora ma urcite nejaky nazov, ale vsetci ju volame...
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Pasta all'amatriciana
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento...
Špeciálne mňamkové lievance
Moja variácia klasických lievancov, sú veľmi chutné a vláčnejšie než bežné lievance...
Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom
Môj variant použitia jednoduchého rcp „Arugula salad with chicken and lemon vinaigrette” z knihy Steven R....
Risotto black rice podľa Mishe
V tomto videu nám speváčka a fotografka Misha predstaví jednoduchý recept na prípravu zdravého zeleninového risotta z...
Opekané syrové placky so šampiňónmi
Niečo rýchle z dostupných surovín a nie príliš mastné, s letnými zemiačikmi zo záhradky a uhorkovým...
Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...
Zapečená cuketa s dresingom
Úžasný recept na fantastickú plnenú zapekanú cuketu s ľahkým letným dresingom.
Kuracie prsia so špagetami
Kuracie prsia nakrájať na vačšie kúsky. Osoliť, okoreniť a upiecť na panvici s olivovým olejom....
Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.
Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...
Kuracie prsia plnené špenátom a kozím syrom
Chutné, ľahké a zdravé jedlo, na ktorom sa hádam nedá ani nič pokaziť :)
Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...
Vitamínová bomba
Pre vegetariánov ako stvorené, no aj pre "mäsožravcov" výborné pochúťka. A tá vôňa korenia, ...
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....
Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...