Špagety s rukolou a bryndzou

luciak - bez fotkyluciak, 26. júna 2013
Špagety s rukolou a bryndzou
Foto: luciak

Na túto kombináciu som prišla náhodne a stala sa u nás jednou z najobľúbenejších letných.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kvalitné špagety uvaríme v osolenej vode, medzitým si opláchneme rukolu a ak treba, zbavíme ju tvrdých stoniek. Cherry paradajky nakrájame na polovice.

  2. 2

    Do misy dáme rukolu, vložíme uvarené špagety (nepreplachujeme!), cherry paradajky, prelejeme olivovým olejom a premiešame. Navrch rozmrvíme nahrubo bryndzu. Posypeme cerstvo mletým čiernym korením a podávame.

  3. 3

    Je veľmi dôležité používať naozaj kvalitné špagety, ktoré sa nerozvárajú a nelepia. A samozrejme aj dobrú, letnú bryndzu.

Diskusia k receptu

gabi58
mňam to je super receptík, len kúpiť dobrú rukolu / v poslednom čase keď kúpim rukolu tak je odporne horká/
antaia
...super napad, len ako dostat bryndzu do Mnichova !?
kuchticka
... no ale ako ju dostat za ocean?
Musim nahradit greckym feta-syrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia