Foto: domi454
Veľmi chutný obed.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto potrebujeme.
-
2
Stehná vykostíme. Z kostí a koží uvaríme vývar. Cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
-
3
Mäso osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
-
4
Mäso vyberieme, do výpeku pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, trochu soli, korenia a pražíme asi 10 minút.
-
5
Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody, necháme 1 minútu vylúhovať a pridáme do cibule.
-
6
Pridáme opražené mäso a všetko ostatné podľa rozpisu, zalejeme vývarom a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
-
7
Jedli sme s kuskusom.
Diskusia k receptu