Balkánska kapusta

abend - bez fotkyabend, 27. júla 2011

Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný ,podľa mojej rodiny dobrý.Vhodný na teplejšie letné dni, nezaťaží tráviaci trakt.

4-6
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg hlávková
4 ks
500 gr
4 ks
1 ks väčšia
1/2 dcl alebo bravčová masť
 na potretie pekáča
50 gr




Postup

  1. 1

    Na oleji, alebo masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a udusíme do polomäkka vo vlastnej šťave.

  2. 2

    Kým sa mäso dusí očistíme a nakrájame kapustu a papriku na pásiky, osolíme, pridáme rascu, premiešame a necháme postáť.

  3. 3

    Ohňovzdornú misu vytrieme olejom, uložíme polovicu kapusty s paprikou, na to rozložíme udusené mäso a prikryjeme druhou polovicou kapusty. Pridáme 1/2 dcl vody, zakryjeme a dáme do rúry piecť.Rajčiny sparíme, olúpeme a rozvaríme, osolíme , pridáme voňavé koreniny a uvaríme na jemnú omáčku. Omáčkou polejeme vrch kapusty posypeme strúhaným syrom a odokryté dopečieme.

Diskusia k receptu

jamarlen
ešte trochu cesnaku do mäska a môžem jesť, len, preboha, odtrhnite to odo mňa hneď po prvej porciii:)
abend
@aroooo , @jamarlen , @pacik , @marianne69 dúfam, že budete s výsledným dielom spokojné, ešte odporúčam hľadať v našich obchodoch odrodu slovenskej kapusty nie holandskej. Rozoznáte ju tak, že slovenská má krásnu gulatučkú hlávku, nie veľmi tvrdú, holandská odroda má hlávku ako vajce, je veľmi tvrdá a môžete sa snažiť ako chcete, žiadnu chuť jej nevykúzlite. Má ešte niekto takéto skúsenosti s takouto kapustou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia