Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný ,podľa mojej rodiny dobrý.Vhodný na teplejšie letné dni, nezaťaží tráviaci trakt.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg hlávková |
|
4 ks |
|
500 gr |
|
4 ks |
|
1 ks väčšia |
|
1/2 dcl alebo bravčová masť |
|
na potretie pekáča |
|
50 gr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji, alebo masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a udusíme do polomäkka vo vlastnej šťave.
- 2
Kým sa mäso dusí očistíme a nakrájame kapustu a papriku na pásiky, osolíme, pridáme rascu, premiešame a necháme postáť.
- 3
Ohňovzdornú misu vytrieme olejom, uložíme polovicu kapusty s paprikou, na to rozložíme udusené mäso a prikryjeme druhou polovicou kapusty. Pridáme 1/2 dcl vody, zakryjeme a dáme do rúry piecť.Rajčiny sparíme, olúpeme a rozvaríme, osolíme , pridáme voňavé koreniny a uvaríme na jemnú omáčku. Omáčkou polejeme vrch kapusty posypeme strúhaným syrom a odokryté dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu