Foto: pietroo
Ostalo mi trocha mäsového vývaru. Normálne to riešim tak, že ho šupnem do mrazničky, ale bolo ho málo, tak som chcel vymyslieť uplatnenie. Môj Zobraziť celý popisOstalo mi trocha mäsového vývaru. Normálne to riešim tak, že ho šupnem do mrazničky, ale bolo ho málo, tak som chcel vymyslieť uplatnenie. Môj syn, keď bol študentom a občas si musel variť, skúšal kombináciu cvikly a šošovice. Len tak, stroho a jednoducho - cvikla, šošovica, soľ. Ale tá kombinácia mala niečo do seba. Spomenul som si na to a premýšľal, ako to doriešiť. Vyšiel mi skutočne výborný prívarok. Poznámka : do času prípravy som nerátal varenie cvikly - tá sa varí sama.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu som dal variť vcelku, neolúpanú. Šošovicu som prebral a zalial studenou vodou. Očistil som mrkvu a petržlen a mohol som ísť robiť iné veci, kým sa cvikla uvarí a kým šošovica napučí.
- 2
Po dvoch hodinách je cvikla uvarená a šošovica vyzerá, že už sa môže tiež postaviť na oheň. Cviklu som olúpal a postrúhal nahrubo a zatiaľ odložil bokom. Keď šošovica bola polomäkká, pridal som koreňovú zeleninu, bobkový list, nové korenie, osolil som a okorenil, zalial vývarom, znova zakryl a varil ďalej.
- 3
Keď už trocha zmäkla aj zelenina, pridal som do hrnca cviklu. Na masti som podusil pokrájanú cibuľu. Keď zosklovitela, pridal som k nej nadrobno pokrájaný cesnak, ešte chvíľu posmažil a šupol tiež do hrnca. Pór som pokrájal a pridal aj ten. Pór musí prísť až pred dokončením, aby sa nerozvaril. Veľa som nefotil - jednak som nevedel, či z toho niečo bude a potom ani nebolo veľmi čo fotiť, všetky úkony boli obvyklé a jednoduché. Z procesu výroby mám len túto jednu.
- 4
Ochutnal som a dosolil, dokorenil. Cítil som, že chuti pomôže ocot, trocha som okyslil. Ešte krátko povaril a hotovo. Na tanier za naberačku prívarku, na to vajíčko a - pozor, toto je výborné - lyžica tekvicového oleja navrch. Tekvicový olej je vynikajúci a toto je preň ideálna aplikácia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.biokamo.sk/stajerske-oleje...