Pangasius na hubách
Tento recept som raz objavila na sáčku od korenia na ryby. akurát som mala všetko doma...
Kuracie pečienky v slaninovom kožúšku
Je pravda, že pečienky akého koľvek druhu a každej kuchynskej úprave ja môžem. Dnes som...
Grahamové špagety s cuketou
Moje obľúbené cuketové špagetky... Jednoduché a rýchle. Mňam :)
Hranolkový koláč s hubami
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované....
Chlebový puding s rumovou polevou
Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla ...
Restovaná karí ryža s ananásom
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom pár minút....
Plnená tekvica naopak
Začala sa sezóna tekvíc, patizónov a cukín. Zvyčajne okrem placiek a vysmážania zvyknem aj tekvice,...
Pšenica s kuracím mäsom na víne
Občas se mi povede jiný "model" než inspirace z netu. Tenhle se stal dost frekventovaným...
Rezne zapekané s hermelínom
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme korením. Do vymasteného pekáča vložíme mäso, naň položíme kolieska salámy,...
Krevetový šalát
Silvia Šarköziová zo skupiny Cigánski Diabli v našom Varechovom TV štúdiu pripraví krevetový šalát.
Bravčové pliecko na korení a horčici
Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát...
Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....
Moje osvedčené cesto na pizzu
Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.
Kuracie tortilly Musakhan
Originál tohto receptu pochádza z Palestíny, kde sa pripravuje celé kura. Ja vám ponúkam zjednodušenú verziu zo Sýrie, kde sa používajú trhané kuracie prsia....
Hovädzí valček v horčicovej omáčke
Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to...
Šošovica na prírodno
Tento recept mám z Grécka - ostrov Karpathos, kde som pracovala. Je jednoduchý a chutný....
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...
Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...
Špagetové medúzy so studenou omáčkou
Oblíbené špagety a libovolnou omáčku můžeme pojmout trochu veseleji a věřte, že strávníky konečným efektem překvapíte...
Lasagne Alfredo
Toto jedlo , originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete , s roznymi obmenami...
Ryža - jednoducho, rýchlo a bez starostí
Ryža je veľkou témou, a ja sama som ju dlho nevedela robiť. Donútila som sa...
Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko
Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku....
Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou
Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne...
Pečené kuracie stehná v medovej šťave s petržlenovými knedličkami
Korenisté kuracie stehná s hroznami a na povrchu pevnejšie, vnútri krémové petržlenové knedličky... Doma naša...
Zeleninový nákyp
Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej...