Foto: sisok
Môj milovaný miluje Cordon bleu, má to ako obľúbené jedlo z domu, od mamy. Tento recept nie je na súperenie so svokrou, len ako Zobraziť celý popisMôj milovaný miluje Cordon bleu, má to ako obľúbené jedlo z domu, od mamy. Tento recept nie je na súperenie so svokrou, len ako skúška nových chutí. A chutilo :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si otvoríme tak, aby sme dostali kapsu. Vnútro kapsy natrieme dijonskou horčicou a vložíme 1/2 plátku syra Leerdamer. Syr prikryjeme plátkom údenej slaniny, u nás v FR je to bacon, tak dúfam, že domáca údena slanina bude ešte lepšia. Údenú slaninku prikryjeme druhou 1/2 plátku syra. Kapsu spevníme jedným špáratkom.
- 2
Neviem, či sa u nás na Slovensku dajú nájsť tieto belgické keksíky, no kedysi ich dávali ku kávičke. Tak ak sa ku nim náhodou dostanete, odložte si 6 keksíkov na tieto chutné Cordon bleu. Keksíky pomixujeme a zmiešame so strúhankou. Vajíčko vymiešame, posolíme a okoreníme.
- 3
Naplnené Cordon bleu obalíme vo vajíčku a následne s Speculoos-strúhanke. Necháme 10minút vysušiť na voľnom vzduchu. Predpokladám však, že keď ich dáte do chladničky, nasajú vlhkosť Keď je príloha pripravená, rozpustíme trochu masla, pridáme trocha oleja, aby sa maslo nespálilo. Naše malé kapsy Cordon bleu vypražáme cca 4-6minút dozlatova. Ja som k tomu urobila zeleninku- cibuľku na jemno trošku udusila na olivovom oleji, 1 mrkvu som nakrájala na tenké kolieska a prihodila k cibuľke. Po minútke som pridala fazuľové struky a rozpučené 2 strúčiky cesnaku. Osolila a podliala troškou vodym nechala som dusiť pár minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu