Hubové rezne fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 5. augusta 2014
Hubové rezne (fotorecept)
Foto: gordonko

toto som obkukal od mojej mami ..... to je maškrta

30 - 40 minút
príprava
5 - 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 väčšie hlavy
trojobal:




Postup

  1. 1

    klobúky nakrájame na cm plátky a osolíme ich

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    obalíme v hladkej múke

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    namočíme v mlieku z vajcami .... ja si aj toto osolím

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a nakoniec obalíme v strúhanke

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do zlatova osmahneme na oleji

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podávame s chlebom ,alebo zemiakovou kašou ....... niekedy to zjeme samotné

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... dobrú chuť

    Hubové rezne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

rain333
jáj toto je dobrota, výborné :-) u nás sa častejšie pečú bedle :)
daguska
Tak toto by som si dala,hned aj duplu.Vynikajúce.Zial,môzem len popozerat.K takým hríbom prístup nemám.
gordonko
@radulienka prezradím Ti kde nájdeš také hríby , ale nikomu to nepovedz ..... rastú v lese
@rain333 mne to hovor , tiež bývam v lokalite kde je dubáčik zázrakom a bedla samozrejmosťou - no som na návšteve kde zberači dúbákou rátajú svoje úlovky na stovky včera tu jeden doniesol 300 kusou
@daguska nesmúť ja som si dal duplu za Teba .....
ilusa
joj krasne su a ja som dosial iba bedle vyprazala
rea1
bedle vysmážam, šampiňóny tiež ale prečo ma nenapadlo vysmažiť aj takéto krásne klobúky? vďaka za tip, len čo budú, určite spravím.
pusta
jáááj, či je to len veľká dobrota :-)
už ani nepamätám, kedy som mala takúto skvelú pochúťku, slintám ako Pavlovov pes :-)
*****
salinka
Zatiaľ som vyprážala len bedle a šampiňóny, musím to napraviť:-)
braxi
super recept...ja vysmážam celé klobúky suchohríbov...maškrta
jujoska
ked najdem vela suchohbribov aj ja z nich robime taketo rezne. Ja teda taketo velke davam na susenie a male v celku vyprazam, ako @braxi . Dobrota prevelika
zolik
velmi dobre obkukany napad. Obkukam aj ja za 5*.
afataga
uz som aj ja tak robila, odkukala som to od seba :-) je to super, ja ale vyprazam na masti
evanaaa
@gordonko , videla som na FB a vduchu jedla s tebou, my tiež väčšinou len suchohríby máme ale ma ešte nenapadlo ich vysmážať, takže najbližšie......no, ak vôbec budú, lebo ich nemá kto zbierať,hehe.
elixir
To je parádne. :) Nechala by som sa ponúknuť.
martula
Jéj, ja som dnes robila bedle. Vyprážané a bolo ich veľa, tak som ich šupla do rúry. :)
gordonko
@martula hádam boli aj lepšie .....aspoň nevypili veľa oleja .... ja som ich v trúbe ešte nerkúšal .... aké boli ????
ebaka
júúúúj,kde som bola doteraz,že som tento recept prehliadla???@gordonko ,poznám,obľubujem a robím presne ako Ty.Raz som ich nasmažila za pekáč a zobrala ešte teplé na Lodenicu v Piešťanoch.Mladí sa olizovali až za ušami,aj takí.čo to jedli po prvý raz.Dík za pripomenutie,mamky vedia,čo je chutnééé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia