Trhanec s jablkami

jablkobelmacl - bez fotkyjablkobelmacl, 4. januára 2019 12:29
Ďalšie recepty »

Taká chutná a hlavne jednoduchá klasika. Tento recept už dlhšie koluje v rodine. Jediné, čo som na ňom pozmenila je, že som použila jablká Belmac, je to skvelá odroda jabĺk. Čo to sa o Belmac dočítate aj tu: http://krajcovicova.fmkucm.sk/ :)

3
porcie
10 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

150 g
1,5 hrnčeka (250 ml)
2 ks
4 ks (Belmac)
25 g
1/2 bal.
1 bal.
štipka
 (na vymastenie)
Na posypanie:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s práškovým a škoricovým cukrom, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a štipku soli. Nakoniec pridáme 2 postrúhané očistené jablká (môžete prihodiť aj pár hrozienok/brusníc). Vymiešame tekuté cesto.

  2. 2

    Vymastíme si plech, nalejeme cesto na plech a posypeme na plátky nakrájanými zvyšnými jablkami.

  3. 3

    Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C, pečieme do zlatista. Keď povrch bude mať zlatú farbu, plech vytiahneme, vidličkami cesto potrháme na kúsky a dáme znovu piecť. Pečieme až do chrumkava.

  4. 4

    Podávame posypané s práškovým a vanilkovým cukrom. Ako prílohu si dávame lekvár alebo jablkovú výživu. Prajeme dobrú chuť. :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist