Trhanec s jablkami
Foto: jablkobelmacl
Taká chutná a hlavne jednoduchá klasika. Tento recept už dlhšie koluje v rodine. Jediné, čo som na ňom pozmenila je, že som použila Zobraziť celý popisTaká chutná a hlavne jednoduchá klasika. Tento recept už dlhšie koluje v rodine. Jediné, čo som na ňom pozmenila je, že som použila jablká Belmac, je to skvelá odroda jabĺk. Čo to sa o Belmac dočítate aj tu: http://krajcovicova.fmkucm.sk/ :)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
1,5 hrnčeka (250 ml) |
|
2 ks |
|
4 ks (Belmac) |
|
25 g |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
(na vymastenie) |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s práškovým a škoricovým cukrom, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a štipku soli. Nakoniec pridáme 2 postrúhané očistené jablká (môžete prihodiť aj pár hrozienok/brusníc). Vymiešame tekuté cesto.
- 2
Vymastíme si plech, nalejeme cesto na plech a posypeme na plátky nakrájanými zvyšnými jablkami.
- 3
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C, pečieme do zlatista. Keď povrch bude mať zlatú farbu, plech vytiahneme, vidličkami cesto potrháme na kúsky a dáme znovu piecť. Pečieme až do chrumkava.
- 4
Podávame posypané s práškovým a vanilkovým cukrom. Ako prílohu si dávame lekvár alebo jablkovú výživu. Prajeme dobrú chuť. :)
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu