Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...
Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...
Bravčové pre lenivé
Asi vám napadne... Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, ...
Pikantné hovädzie zadné na Cabernet sauvignon
Máme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, ...
Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...
Tortilla plnená zeleninou s mäskom
Babkina záhradka je plná zeleniny v tomto období, tak sme sa dnes rozhodli so sestrou urobiť...
Kura na zemiakoch
Tetno recept som našla na internete. Chutí veľmi dobre ale kto nemá moc rád kyslé, dajte...
Pekáčové rezne
Tento recept robím, keď čakám na obed viacej ľudí. Keď sa zíde početnejšia rodina a príbuzní.
Kelové fašírky s fazuľou
Už tu je viac receptov na túto tému, pridávam miernu variáciu. Prílohu som zvolil pečivo,...
Pizza
Receptov na pizzu je tu veľa, nechcem sa tváriť, že tá moja je úplne najlepšia,...
Pirohy z jahodami
Tento recept mám od jednej známej z polska. Deti ho majú veľmi rady .
Vyprážané fazuľové struky
Tento recept som dostala od priateľky aj so zelenou fazuľkou.
Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom
Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.
Zapékané brambory líného kuchaře
Po mnoha letech trmácení po všech možných kuchyních si vážně užívám jen vaření doma. Začal jsem...
Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....
Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...
Brokolica s nivovo hubovou omáčkou
1. Jednu cibuľu si nakrájame na drobno a posmažíme. Na cibuľku pridáme šampióny, ktoré...
Francúzke zemiaky
Zaujímavosťou je, že francúzke zemiaky vo Francúzku vôbec nepoznajú ... :-) Robia sa rôznymi spôsobmi, ...
Bravčové rebierka v domácej sudovej kapuste s knedlíkom
Obľúbené jedlo a klasické, ale počas leta to má celkom inú chuť, keď sa to...
Morčacie balíčky s mrkvou, pórkom a zelerom
Můj experiment:-)) Ikdyž to nějak nepomáhá, pořád se snažím vařit něco, co obsahuje málo tuků...
Kapor na smotane
Očisteného kapra , nasolíme, potrieme roztlač. cesnakom. Dáme do misy z janského skla a podlejeme...
Marinovaný bôčik v domácej žemli
Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme...
Štavnatá hovädzia slabinka k domácemu chlebu
Iowa a farmári, patria nerozlučne k sebe! Ich „country style“ kuchyňa má dobré meno. Farmár_Redneck,...
Pečený králik na víne
Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.
Bravčové stehno na čerstvých modrákoch
Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky...