Štefánia roláda z jelenieho mäsa fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som vyskúšala urobiť mäsovú roládu plnenú varenými vajíčkami z jelenieho mäsa...je vynikajúca...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso z jeleňa som dala na 24.hod. do nálevu...nálev: voda, ocot,cibuľa, cesnak,ciečne celé korenie, bobkový list,borievky...po tomto čase som mäso vybrala, pokrájala na menšie kúsky a pomlela na elektrickom mlynčeku..
-
2
pridala som pokrájané bravčové pliecko a pomlela som k nemu..spolu s mäsom som pomlela aj cesnak...
-
3
cibuľu som pokrájala a opiekla na masti...pridala som ju do mäsa..
-
4
pridala som žemle namočené a vyžmýkané ..
-
5
pridala som soľ, korenie,rascu,vajcia a všetko som premiešala...
-
6
formu na srnčí chrbát som vymazala a vysypala strúhankou...
-
7
na spodok som uložila polovicu mäsovej hmoty, uložila vajíčka vedľa seba do radu a zakryla druhou polovicou mäsovej hmoty...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekla sa 60 min..
-
8
upečenú roládu som nechala vychladiť vo forme...potom som ju vyklopila na dosku a pokrájala...
-
9
pokiaľ sa roláda piekla uvarila som si drobné zemiaky v šupke a potom som ich ešte opiekla na masti...roládu som uložila na taniere,pridala zemiaky a ozdobila zeleninou...prajem dobrú chuť..
Diskusia k receptu