Foto: elekra
Prišla som z roboty unavená a tak som narýchlo pripravila na večeru obľúbené francúzske zemiaky. Robievam ich zo surových zemiakov a klobásku alebo údeninu Zobraziť celý popisPrišla som z roboty unavená a tak som narýchlo pripravila na večeru obľúbené francúzske zemiaky. Robievam ich zo surových zemiakov a klobásku alebo údeninu dám akú doma mám.
porcie
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Očistím si zemiaky a nakrájam ich na kolieska. Na dno misky z jenského skla dám trochu oleja a poukladám jednu vrstvu nakrájaných zemiakov.
-
2
Osolím, okorením, pridám klobásku nakrájanú na kolieska a pokrájaný knacker.
-
3
Na to pokrájam 1 a 1/2 uvareného vajíčka na tvrdo.
-
4
Na to príde ďalšia vrstva pokrájaných ochutených zemiakov,
-
5
klobásky a vajíčka
-
6
a prikryjeme treťou vrstvou okorenených a osolených zemiakov.
-
7
Pokvapkám olejom a prikryté dám piecť do rozohriatej rúry asi na 75 minút.
-
8
Po asi hodine si nachystám 1,5 deci mlieka do ktorého dám 2 celé vajíčka, štipku soli a korenie (môže sa použiť aj smotana buď kyslá alebo na varenie, ale nemala som doma žiadnu),
-
9
rozľšahám
-
10
a zalejem skoro upečené zemiaky
-
11
a odokryté dám zapiecť do chrumkava ešte tak asi na 15-20 minút. Podávam s niečím kyslím (obľúbený šalát, uhorka, cibuľky, cvikla).
Aj malé kyslé cibuľky milujem.Dobrý výber.