Zemiakové pirohy s hubami fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 21. januára 2016
Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept)
Foto: olinecka

Pirohy sú obľubené slovenské jedlo a my doma ich máme veľmi radi.

50-60 minút
príprava
20-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zemiakové cesto:
1 - 2 ks
Plnka:
 (alebo sterilizované)
2 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme ,popučíme dáme na pomúčenú pracovnú dosku vychladnúť.Posolime trocha soľou pridáme 1-2vajíčka a múku podľa potreby .Urobíme cesto ,ktoré rozvaľkame na 3mm, vykrojíme pohárom kolieska.

    Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme plnku na masle udusíme cibuľu do sklovita pridáme nasekané nadrobno šampioňony ,soľ,rascu korenie podusime 8-10 minút potom primiešame vajíčka.Urobíme praženicu,ktorú dáme vychladnúť.Plnku dáme na stred pripravených piroh a pirohy pouzatvarame v strojčeku na pirohy.

    Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vody dáme pridáme soľ,olej 1-2PL a necháme zovrieť.Postupne do vriacej vody dáme pirohy a necháme povariť .Keď vyplávaju na vrch scedime a trocha oplachneme vlažnou tečúcou vodou,necháme odkvapkať.Trocha osolíme,maslo rozpustíme a polejeme hotové pirohy.Dáme na tanier do stredu kyslú smotanu , posypeme nastruhanym syrom ,petržlenovou vňatou.Dobrú chuť!!!

    Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ancicka
plnené hubami,tak to si viem predstaviť,ale som ešte nejedla,
smejkad
podobne nam mami robievala, akurat ze z lesnych hribov, aj s mletym masom, vtedy isla na vrch podusena kysla kapusta so slaninkou, ale uplne najvacsia basta to bola, ked sa to spravilo do knedloveho cesta a naparilo, maskrta :-)
aj tieto tvoje mi evokuju krasne spomienky :-)
olinecka
Dievčatá naozajstná ,dobrota ,ďakujem!!!!!krásny dník!!!!
neposed
uzasne jedlo. V jednoduchosti je krasa. Hned by som si dala.
romulus
PIROHY SU NARODNE JEDLO A FAJNOTA.NO ZAUJAL MA AJ KOMENTAR OD SMEJKAL -ZABALENE DO KNEDLOVEHO CESTA A NAPARENE.VIEM SI LEN PREDSTAVIT,ZE TO MUSI BYT ZAUJIMAVE A TIEZ DOBRE.DAJ SEM NEJAKY RECEPTIK ?