Králičia roláda so zemiakovou kašou
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 30. apríla 2015
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks celý (asi 1,6 kg) |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
30 ml |
|
150 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
|
|
1 ČL nasekaná |
|
Kaša: | |
800 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Králika vykostíme. Chrbát osolíme, okoreníme a pokvapkáme calvadosom. Zvyšok vykosteného mäsa rozmixujeme v mixéri spolu so soľou, s čiernym korením, calvadosom, kajenským korením, muškátovým orieškom a so smotanou. Zmes dáme do chladničky na dve hodiny.
- 2
Zo špenátových listov odstránime hrubé stonky a krátko blanšírujeme vo vriacej osolenej vode a listy dáme prudko schladiť do studenej vody, vytiahneme ich z vody a osušíme.
- 3
Na stôl rozložíme bravčovú sieťku, na ktorú rozdelíme listy špenátu, na ktoré rovnomerne natrieme rozmixovanú mäsovú zmes. Do stredu položíme chrbát z králika a pevne zvinieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C 15 minút.
- 4
Kaša: Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky pretlačíme, zmiešame s maslom a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
- 5
Kuriatka očistíme. V panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú šalotku a krátko opečieme. Pridáme kuriatka a opekáme spolu ďalšie 2 minúty. Kuriatka osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/musle-sv-jakuba-na-dumbierovom-...
Mas pravdu,vpichovy teplomer je super kuchynska pomocka.Ja ho pouzivam dost casto.Inak sa mi recept paci,jedlo vyzera naozaj ukazkovo a chutne.
Elektronický kuchynský teplotný časo
Druh: Teplomer - Vpichový
Výrobca: TFA Dostmann
Popis: Pre meranie teploty počas prípravy jedál, nastavovanie času a teploty, 160 mm sonda s 1 m dlhým teplu odolným káblom, ideálne pre permanentnú kontrolu teploty v rúre s funkciou min. max. teploty. Rozsah -10 ...+200 °C. hodiny, časovač do 24 hod., stopky, magnet pre pripevnenie.
Rozmery: 120 x 67 x 16 mm, 160 g
Obj. číslo: 14.1500
Dostupnosť: na sklade
Cena (s DPH): 20,95
Ja mam tiez iba takyto jednoduchy vpichovy teplomer.
Nevidim ten tvoj teplomer mila Evicka, ale jedno viem urcite ze maso, parky, salama, sekana, sunky atd.musia dosiahnut v jadre 70 C a vtedy su zarucene znicene choroboplodne zarodky vratane aj salmonely.Po dosiahnuti tejto teploty po dobu 10 minut by malo byt jedlo celkom hotove.Zelam ti pekny vecer.