
Sedmohradské Mititei - valčeky z mletého mäsa
Ide o tradičný sedmohradský recept z viacerých druhov mletého mäsa, zvyčajne hovädzieho a jahňacieho mäsa, ...

Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky
Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť....

Zeleninové jarné rolky
Jednoduché a rýchle. Najlepšie sú čerstvé. :) Tip: Môžete vyskúšať závitky ešte obaliť v tempure alebo...

Takmer surové očarujúce cuketové špagety
Veľmi rýchla a zdravá večera, ktorá Vás neoberie o posledné zvyšky energie po príchode z práce......

Pizza
Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam...

Pšeno s hokkaido, špenátom a tahini
Tento recept som jedla na jednom kurze kamarátky, Ľubky Balážovej, ktorá varí aj v Naša...

Segedín
Na toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti...

Hovädzí perkelt Iowa s maslovými nokerdľami
Staré všeobecne na našom krásnom Slovensku známe, teda okrem halušiek, „každá chižka inakša variška“, ...

Negresko
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj...

Bravčové koleno v zemiakovej babe
Jedli ste už koleno v zemiakovej babe? Nie. Treba vyskúšať je to jednoducho k zjedeniu...

Dukátové halušky podľa Terézie Vansovej
Listovanie v starých knihách má svoje neopakovateľné čaro, síce nemám knihu, ale vďaka dikta. eu...

Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou
Vyskúšajte tento vynikajúci recept a uvidíte, že sa stane súčasťou vašich pravidelných receptov.

Vestfálska dusenina
V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...

Prepelica na dulovom čatní
Prepelice opečieme z oboch strán na masle. Pridáme tymian, bobkový list a borievky a pečieme...

Pečený chrbát z mladého prasiatka na kaši zo zeleného hrášku
Do kože na mäse si urobíme zárezy. Potom mäso z oboch strán posolíme a okoreníme...

Rebierko na haluškách
Na dnes som dostal od manželky úlohu navariť niečo zo zvyšku karé od nedele a aby to...

Marinovanie hovädziny
K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala Palokuchki s jej CORNED BEEF-om. Dlho sa mi nedarilo urobiť...

Losos na ázijský spôsob
Rybky máme u nás radi a naším favoritom je vianočný kapor :-D Ale ani inými rybkami nepohrdneme...

Dojčenský cukinovo-kalerábový prívarok so žĺtkom (od 6. mesiaca)
Tento recept som vykukala zo starej kuchárskej knižky, akurát som ho upravila na dojčenský. Ako druhý...

Zapekané cestoviny v tortovej forme
Tento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, ...

Kuracie stehná so sladkou chilli omáčkou na jablkách
Mala som vela jablk tak ma napadol takýto recept :)

Kurča po gazdovsky
Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, ...

Kura na spôsob bažanta
Kurča naporcujeme na jednotlivé časti (stehná, prsia... ). Z chrbta urobíme vývar, ktorý neskôr...

Údené mäsko na opraženej cibuľke
Je to môj čistý výmysel. Časová tieseň, v chladničke len kus údeného, trochu zemiakov...

Zelenina na karí
Menšie zemiaky v šupke predvaríme, ošúpeme, nakrájame na kocky. Brokolicu rozoberieme. Stonku ošúpeme,...

Quinoa s citrónovou šťavou
Kedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez...

Candát, smetanový pórek a brambory
Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce...

Škoricové gnocchi
Gnocchi nemusia byť pripravené len naslano, ale pochutnať sa dá aj na sladkej verzii.

Domáce rezance s tvarohom
Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...

Rybie prsty a zázvorová mrkva
Mali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila... Ozaj roky... A k...