
Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...

Mini pizze z celozrnnej múky
Celozrnnú múku cez väčšie sitko preosejeme do misky, aby sa prevzdušnila. Čo ostane v sitku,...

Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou
Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.

Tradičné bryndzové halušky
Klasické bryndzové halušky, ako ich robia na Liptove, Orave...

Delikátne kuracie rezne
Za tento skvelý recept ďakujem svojej kolegyni. Je nenáročný a rýchlo hotový, čo ocením najmä...

Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

Kuracie stehná pečené na smotane
Recept sa šíril mailom a tak som ho vyskúšala. Je to rýchlovka a chuťovo vynikajúce. Môžte si...

Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...

Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami
dostal som chuť na niečo "prírodné" :D

Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

Tajine zo zimných druhov zeleniny a cíceru
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, ...

Diétne lievance s ovocím
Ak sa snažíte schudnúť a prepadne vás neuveriteľná chuť dať si niečo sladké, je tento recept...

Grilovaný baklažán a paradajka na hrianke
Na tento recept som už dlhšie pokukovala v jednej mojej kuchárskej knihe a teraz je ten správny...

Ingridkin cestovinový šalát
Tento recept nám dala naša kamoška Ingridka, a preto je to jej šalát. Majú ho radi...

Hovädzie Wellington
Mäso nakoreníme, osolíme a na olivovom oleji sprudka opečieme zo všetkých strán. Vyberieme z panvice...

Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami
Pôvodný recept je od Jamie Olivera, ale cestoviny som robila podľa svojho receptu :-) tak ochutnajte...

Pór v horčicovo - citrónovej omáčke
Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme...

Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...

Dobrôtka z kuracích pŕs so zeleninou
S rôznou obmenou zeleniny robím tento recept dosť často. Je to ľahké jedlo a keď mením prílohy-ryža,...

Indonézske rezance
Na masle poprazit por, neskor pridat papriku a mrkvu nakrajanu na platky, huby shitake a...

Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....

Pečený králik na víne
Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.

Ebemekmeği çorbası - polievka z pastierskej kapsičky
Ked som pred rokmi prvýkrát ochutnala u svokry tuto polievku, mi velmi zachutila ;-) takže som si...

Šumný netradičný jablčník
Veľa jabĺk na záhrade a málo sudov ma donútilo piecť. Náhly nápad v kombinácii s internetovou...

Knedličky z tvarohového cesta s jahodami
Tvarohové cesto pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Cesto sa lepí, ale tak to má byť...

Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...