Foto: enerrgizer
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäsové guľky: | |
500 g |
|
1 ks menšia |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Polenta: | |
300 g |
|
|
|
Bhurji: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
4-5 strúčikov |
|
400 g |
|
|
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
...z mletého mäsa a ostatných surovín si pripravíme takéto krásne guľky. Mäso necháme chvíľku odstáť v chladničke a ruky si namáčame do studenej vody, nebude sa nám lepiť na ruky...
-
2
...guľky vyprážame na panvici, ale môžeme aj v rúre, je to jednoduchšie. Polentu pripravíme podľa návodu, ale lepšia je s vývarom ako s vodou. Hotovú dáme na papier na pečenie a na plechu ju rovnomerne porozťahujeme na hrúbku asi 1,1cm...
-
3
...keď vychladne, povykrajujeme z nej kolieska ľubovoľného tvaru, najlepšie formičkou, alebo tenkým pohárom. Vykrojené kolieska vyprážame na panvici do mierneho schrumkovatenia...
-
4
...vo woku orestujeme nakrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme korenie a paradajky z konzervy...teraz sú lepšie, ale v lete použite určite čerstvé. Keď sa nám omáčka zredukuje, pridáme nakrájaný syr, použiť sa dá balkánsky, feta, alebo niečo podobné (v pôvodnom recepte bol použitý Paneer) odstavíme a pridáme čerstvé bylinky... pripravoval som to podľa tohoto receptu , ďakujem za inšpiráciu...
-
5
...na tanierik dáme polentu, na polentu dáme Bhurji, na Bhurji dáme mäsovú guľku a po kúskoch to dávame do úst :-)... dobrú chuť
ďakujem...