Mäsové guľky, polenta a Bhurji fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 17. marca 2011

Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)

5-6
porcií
40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäsové guľky:
500 g
1 ks menšia
1 ks
2-3 strúčiky
Polenta:
300 g
Bhurji:
2 ks
1 ks
4-5 strúčikov
400 g
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...z mletého mäsa a ostatných surovín si pripravíme takéto krásne guľky. Mäso necháme chvíľku odstáť v chladničke a ruky si namáčame do studenej vody, nebude sa nám lepiť na ruky...

    Mäsové guľky, polenta a Bhurji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...guľky vyprážame na panvici, ale môžeme aj v rúre, je to jednoduchšie. Polentu pripravíme podľa návodu, ale lepšia je s vývarom ako s vodou. Hotovú dáme na papier na pečenie a na plechu ju rovnomerne porozťahujeme na hrúbku asi 1,1cm...

    Mäsové guľky, polenta a Bhurji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...keď vychladne, povykrajujeme z nej kolieska ľubovoľného tvaru, najlepšie formičkou, alebo tenkým pohárom. Vykrojené kolieska vyprážame na panvici do mierneho schrumkovatenia...

    Mäsové guľky, polenta a Bhurji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...vo woku orestujeme nakrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme korenie a paradajky z konzervy...teraz sú lepšie, ale v lete použite určite čerstvé. Keď sa nám omáčka zredukuje, pridáme nakrájaný syr, použiť sa dá balkánsky, feta, alebo niečo podobné (v pôvodnom recepte bol použitý Paneer) odstavíme a pridáme čerstvé bylinky... pripravoval som to podľa tohoto receptu , ďakujem za inšpiráciu...

    Mäsové guľky, polenta a Bhurji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na tanierik dáme polentu, na polentu dáme Bhurji, na Bhurji dáme mäsovú guľku a po kúskoch to dávame do úst :-)... dobrú chuť

    Mäsové guľky, polenta a Bhurji (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
neviem, či sa dá polenta kúpiť, ale dá sa jednoducho a rýchlo uvariť: kukuričná múka sa varí s vodou, alebo s bujónom, alebo s mliekom. Pomer neviem, robím vždy od oka (bei očko- čítaj baj očko).
Mňam! Dnes som si na obed objednala jedlo s veľmi chutnou polentovou prílohou. Mám chuť skúsiť pripraviť ju a ako vidím, nechám sa inšpirovať Tvojím nápadom! Super! :-)

Pridaj komentár k receptu: