Chrumkavá nepečená pizza

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 8. marca 2013

Príprava trvá troška dlhšie, ale ja si ju vždy pripravím tak, aby sa spravila cez noc a ráno sme ju mali čerstvú =)

2-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
5 - 6 ks
1/2 ks
 rôzna podľa chuti




Postup

  1. 1

    Semiačka vsypeme spolu do misy a zalejeme vodou a necháme nabobtnať aspoň 2-3 hodinky. Potom ich zlejeme, necháme odkvapkať na sitku a vyklopíme späť do misy. Pridáme štipku soli a rozmixujeme na cesto. Nemusí byť úplne hladké, len to musú byť taká spojená hmota aby nám korpus držal pokope =) Takto pripravené cesto sušíme buď v sušičke cez noc, alebo ho natrieme na pečiaci papier, a sušíme na rozohriatom radiátore cez noc, alebo v pootvorenej trúbe na najnižšiu teplotu, kým nebude usušené tak, že nebude lepiť a pôjde lahko dole z papiera.

  2. 2

    Čerstvé paradajky umyjeme a nakrájame na väčšie kusy, hodíme do misy spolu s cesnakom a sušenými paradajkami, pridáme bylinky (ja používam oregano, bazalku a tymian) a rozmixujeme. Odložíme do chladničky, lebo to budeme potrebovať až keď bude cesto suché. Karfiol rozdelíme na tie úplne najmenšie ružičky a rozdrolíme v rukách , primiešame k nemu lahôdkové droždie na chuť a vôňu. Túto zmeš použijeme na vrch ako "syr".

  3. 3

    Ráno cezmeme usušené cesto, natrieme naň paradajkovú zmes a pokrájanú zeleninu podla chuti (paprika, uhorka, cibuľka, kukurica, olivy alebo vopred nasolené šampiňony s cuketou a oliv olejom) a posypeme karfiólovým parmezánom. A môžme podávať! =)

Diskusia k receptu

soncya
a toto vyzerá naozaj dobre! Surové droždie je výborné na pleť... asi by som sa dala zo zvedavosti pozvať, okrem iného zaujímavý postup na korpus. Vyhrala si sa! Chválim! :)
parles
Nemám nic proti veganům, každý ať si pochutnává na svém oblíbeném, ale měli by si taky vymyslet pro svá jídla vlastní názvy! Protože tohle s pizzou nemá vůbec nic společného!
proste0monika
ak ti niečo vraví raw vegánstvo =) je to pizza...je tam cesto, je tam paradajkový základ a obloha, iba nie je pečená, čo je v názve jasne napísané =)
wevewe
No toto by ma v zivote nenapadlo! Fakt ma zaujima, ako to asi moze chutit :-)
misa1
toto nie je pizza!! suhlasim s parles. toto ma od pizze velmi daleko.
evanaaa
To s tými pečenými semienkami by som si dala, pripomína mi to trochu musli.....len tak, na chrumkanie.
agora
naozaj zaujímavé, ochutnala by som .....
prhlavka
Nechápem...:D druhý recept, kde s tým má zase niekto problém...dala tomu názov pizza tak sa s tým zmierte a v pohode spávajte :D riešite banality...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia