Foto: proste0monika
Príprava trvá troška dlhšie, ale ja si ju vždy pripravím tak, aby sa spravila cez noc a ráno sme ju mali čerstvú =)
porcie
príprava
Postup
-
1
Semiačka vsypeme spolu do misy a zalejeme vodou a necháme nabobtnať aspoň 2-3 hodinky. Potom ich zlejeme, necháme odkvapkať na sitku a vyklopíme späť do misy. Pridáme štipku soli a rozmixujeme na cesto. Nemusí byť úplne hladké, len to musú byť taká spojená hmota aby nám korpus držal pokope =) Takto pripravené cesto sušíme buď v sušičke cez noc, alebo ho natrieme na pečiaci papier, a sušíme na rozohriatom radiátore cez noc, alebo v pootvorenej trúbe na najnižšiu teplotu, kým nebude usušené tak, že nebude lepiť a pôjde lahko dole z papiera.
- 2
Čerstvé paradajky umyjeme a nakrájame na väčšie kusy, hodíme do misy spolu s cesnakom a sušenými paradajkami, pridáme bylinky (ja používam oregano, bazalku a tymian) a rozmixujeme. Odložíme do chladničky, lebo to budeme potrebovať až keď bude cesto suché. Karfiol rozdelíme na tie úplne najmenšie ružičky a rozdrolíme v rukách , primiešame k nemu lahôdkové droždie na chuť a vôňu. Túto zmeš použijeme na vrch ako "syr".
- 3
Ráno cezmeme usušené cesto, natrieme naň paradajkovú zmes a pokrájanú zeleninu podla chuti (paprika, uhorka, cibuľka, kukurica, olivy alebo vopred nasolené šampiňony s cuketou a oliv olejom) a posypeme karfiólovým parmezánom. A môžme podávať! =)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu