Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
Cestoviny s cukinou a nivou
Na panvicu si dáme olivový olej s troškou masla. Osmažíme na tom na...
Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...
Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....
Kurča s lečom v alobale
Očistené, umyté a osušené porcie kurčaťa posolíme, okoreníme, vložíme na panvicu s horúcim olejom...
Rizoto a la kuba
Krúpy predvaríme vo vriacej osolenej vode asi 20–25 minút. Sušené huby namočíme do vlažnej vody...
Tolstolobik na zelenině
Poslední dobou nějak zanedbávám rybky, tak jsem našla v mrazáku ještě kus tolstolobika, kterého mám...
Cestoviny aglio e olio po mojom
Dáme si uvariť špagety. Do voku alebo hlbšej panvice pridáme olej, na plátky pokrájaný cesnak...
Hovädzie na zelenine
Nakrájame si mäsko osolíme okoreníme pridáme za dve lyžičky horčice a odložíme do chladničky. Očistíme si zeleninu...
Pečené teľacie mäso
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...
Košíčky z kuracích pŕs
Dneska som skusila tento sposob zapekania kuracieho masa. Maso bolo chutne, zapekalo sa vo vlastnej...
Nedeľný obed
Je to veľmi chutný a výborný obed hoci aj slavnostnejši. Váhu potravin neuvádzam z toho dôvodu...
Zapečené rybie filety/filé
Tento recept je výsledkom snahy o prípravu netradičného pôstneho jedľa napríklad na Veľký piatok, alebo na...
Vysmážaný kaleráb a dietná saláma
Kedysi dávno nám mama robila obalovanú dietnú salámu , do...
Čínsko-slovenské rezance s klíčkami a bambusom
Po nespočetných pokusoch sa mi takmer podarilo docieliť "tú" pravú chuť. :)
Nevarené špagety
Variť varím už veľmi málo, ale to neznamená, že sme o hlade ;-) Pripravujem najmä...
Fazuľový burger v domácich žemličkách
Z mlieka, droždia, soli a cukru spravíme kvások, ktorý poprášime múkou a necháme vykysnúť. Keď...
Penne a la Olivo
Je to veľlmi rýchly, lacný a chutný recept, stvorený na rýchlu večeru. všetko...
Arrosticiny ala Emanuel Ridi trochu inak
Ako vždy som si pôvodný recept trochu upravila, keďže mám uchýlku na chilli, pridala som...
Pečená krkovička s hranolkami
Čaro pečenej krkovičky som objavila na obede u kamaráta. Sama si ju robievam už nejakú tu...
Zemiakové gule s kuracou pečeňou a bryndzovou omáčkou
Gule plnené pečienkou so šalviou som videla v nástennom kalendári. Prispôsobila som recept našim chutiam, ...
Vyprážané kuracie kúsky
Vyprazane kuriatko tymto sposobom je chutna zmena od klasickeho vyprazania v trojobale.
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.
Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika...
Kura v cuketovej omáčke
Cukety mi na záhradke utešene rastú, treba to využiť... a aj keď budeme mať v...
Lečo s fazuľou v novom šate
Tohto roku som zavárala lečo novým spôsobom, bez predvárania, podľa rád z diskusie tu na Vareche. Chcela...
Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...
Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...