
Delikátne kuracie rezne
Za tento skvelý recept ďakujem svojej kolegyni. Je nenáročný a rýchlo hotový, čo ocením najmä...

Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...

Glazované morčacie stir-fry
Rýchla letná večera, namiesto morčacieho mäsa môžte použiť kuracie stehná alebo prsia... // zeleniny by malo...

Pečená tekvica s tuniakovým šalátom
Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...

Dobrôtka z kuracích pŕs so zeleninou
S rôznou obmenou zeleniny robím tento recept dosť často. Je to ľahké jedlo a keď mením prílohy-ryža,...

Krémrole plnené plnenou paprikou
Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v...

Plnené zemiaky so slaninou
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...

Marocké kura
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné,...

Tajine zo zimných druhov zeleniny a cíceru
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, ...

Diétne lievance s ovocím
Ak sa snažíte schudnúť a prepadne vás neuveriteľná chuť dať si niečo sladké, je tento recept...

Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré
Kompinácia pohladí zmysli, naplní brucho a aj po najedení sa budete cítiť fit.

Grilovaný baklažán a paradajka na hrianke
Na tento recept som už dlhšie pokukovala v jednej mojej kuchárskej knihe a teraz je ten správny...

Tuniakový steak v bylinkovej kruste
Z tuniaka nakrájame 4 pekné steaky. Na panvičke pripravíme omáčku z limetkovej šťavy (z jednej polovice...

Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...

Indonézske rezance
Na masle poprazit por, neskor pridat papriku a mrkvu nakrajanu na platky, huby shitake a...

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...

Toast-ovka
"žemľovka" na náš spôsob :) táto je pudingovo-tvarohová už som robila aj pudingovo-jablkovú

Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...

Hovädzie Wellington
Mäso nakoreníme, osolíme a na olivovom oleji sprudka opečieme zo všetkých strán. Vyberieme z panvice...

Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...

Hovädzie plnené rolky
Sviatočný obed z hädzieho pliecka. naplnila som šunkou, syrom, kápiou a pórom.

Kačacie prsia so zeleninou
zase píše ten čo nefotí a len tak si ukladá svoje recepty ktoré zdedil alebo si zohnal...

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a s pečenými cherry paradajkami
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

Zemiakovo-cukinový nákyp
Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.

Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

Pór v horčicovo - citrónovej omáčke
Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme...

Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...

Zapekané vegetariánske zemiaky
Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný, všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé, chutné...