
Kuracie stehná na šolete
Šolet je strukovinové jedlo, krorési židia pripravujú na sabat deň vopred v kameninovej nádobe v rúre,...

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Mäso na slanine s paprikovou omáčkou
Toto jedlo som si vymyslela veľmi rýchlo - čo peňaženka kúpila a chladnička dala. Mojim chlapom...

Krémrole plnené plnenou paprikou
Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v...

Karfiol zapečený so syrom
Je to vlastne jednoduchý recept na vysmážaný karfiol, ktorý som si obzvláštnila syrom. Takto nám to chutí...

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Teľací močing s kelovým prívarkom
Teľací močing uvaríme domäkka s koreňovou zeleninou, cibuľou, bobkovým listom a čiernym a novým korením....

Bešamel so šampiňónmi
@jerica pokračujem k receptu špargla (chřest) s palacinkou , ako som robila bešamel so šampiňonmi ,...

Pizzové kolieska
tento recept teraz čítal manžel na nete, tak ma poprosil či mu ich neurobím... Syn...

Pestrá kuracina
Našla som prachom zapadnuté recepty a ako je u mňa zvykom boli aj tieto v diétnom zdravom...

Indonézske rezance
Na masle poprazit por, neskor pridat papriku a mrkvu nakrajanu na platky, huby shitake a...

Mořská štika s cibulovým pyré a cibulová polévka
Štiky rozpůlíme a vyjmeme páteř, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Mouku smícháme s...

Bravčové kotlety na tokajský spôsob
Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....

Kura s ryžou z jednej panvice
Ak hľadáte chutné jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj šetrí váš čas v kuchyni, tento recept na kuracie mäso s ryžou SOS je ideálnou voľbou!...

Vyprážaný syr- placky
Tento recept patrí medzi moje oblúbené, pretože je velmi rýchly a chutný. Syr má určité každý...

Kuracie soté s hríbami a rožkovou knedľou
Toto je moje najobľúbenejšie jedlo! Recept mám od bývalého kolegu, hubára :-) Pripravujem ho pri sviatočných...

Lečo trochu inak
Zase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som...

Pálivé cestoviny gramigna
Ľahké a pikantné v tomto predvianočnom čase plnom pečenia a ochutnávania sladkých dobrôt. Práve na také...

Bravčové rezančeky na horčici
Já sice teď jím malinko jinak, ale určitě se zavděčím těm, co mají maso rádi....

Morčacie rezne z pečeného mäsa
Ak sme upiekli na vianoce privelku morku a nedari sa nam ju dojest...

Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Tsu-dja - Kvašene koňske hlavi s čerešňami
Thaj-van, exotický ostrov s exotickými jedlami a ja som z neho, nie vlastným pričinením, ...

Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...

Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.

Tagliatelle so smotanovo-špenátovou omáčkou a steak z lososa
Steak tesne pred varením posolíme a ochutíme korením. Na panvicu s rozohriatym maslom dáme lososa kožou...