
Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...

Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky
Mame velmi radi spicatu kapustu. Pripravujem ju vzdy na jednoduchy, rychly sposob. Tak dufam,...

Hubovo-bryndzové pirohy
Mali sme kopisko hríbov, a ako vždy u nás doma, kusisko bryndze... tak reku, ...

Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...

Morčacie stehno horné plnené
Bol som u známeho na oslave. Mal tam jahňacinu a morčacinu oboje boli rolované a plnené...

Rozmarínový losos na citrónovej omáčke
V tomto recepte je extrémne dôležité, aby ryba bola 100% čerstvá! To znamená kúpiť ju v...

Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...

Letný zeleninový plech na vyprázdnenie chladničky
Ak žijete v meste tak ako ja, určite to poznáte. Desať mesiacov do roka zháňate,...

Fitness arašidové soté
Tento rýchly fitness recept je jednoduchý na prípravu a pritom chutí exkluzívne. Vhodný je na večeru,...

Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku...

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a s pečenými cherry paradajkami
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

Hovädzie plnené rolky
Sviatočný obed z hädzieho pliecka. naplnila som šunkou, syrom, kápiou a pórom.

Gyros z trouby
Nedávno jsem viděla na netu nějaké video, jak si připravit v domácích podmínkách gyros. Původně...

Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...

Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s...

Bravčové kapsy plnené cesnakovým maslom a syrom
Tento recept je obmenou orginalneho receptu chicken kiew.

Krémrole plnené plnenou paprikou
Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v...

Pikantné kuracie krídla
Krídla umyjeme, očistíme a odstránime konce. (nemusíme ja som polovicu odstranila a polovicu nechala pretože mamina ich...

Glazované morčacie stir-fry
Rýchla letná večera, namiesto morčacieho mäsa môžte použiť kuracie stehná alebo prsia... // zeleniny by malo...

Plnené zemiaky so slaninou
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...

Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...

Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...

Pečená bravčová sviečková v čepcovej blane plnená morčacím mäsom so šalviou
Dnes celkom skvelý obed z domácej sviečkovej... plnila som ju pokrájanou morčacinou a dochutila sterilizovanou kápiou a...

Marocké kura
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné,...

Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou
Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.