Kuracie pečienky s ryžou
Velmi rýchlo sa dá toto jedlo pripraviť a preto má moje sympatie.
Parkovo-salámová omáčka
:)... no všetko podľa chuti tak je to najlepšie:)..... boli úžastne!:)
Fazuľa a tofu s lečom
Je to rýchly, zdravý a lacný recept z kucharskej knihy Dobrý rok :) Fazuľa (celkovo strukoviny)...
Uzené maso pečené na hříbkách
Maso položíme do pekáčku, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a předem namočené hříbky....
Domáce bravčové rebierka na cesnaku
Spomenula som si na maminkine najfajnejšie rebierka... boli jednoduché a veľmi chutné.
Risotto Primavera
Znovu jedna z chutných talianskych inšpirácií. Podobné rizoto učil Jamie Oliver variť talianskych mníchov v kláštore...
Ovsené placky
Tieto placky sú jednoduché, dajú sa rôzne obmieňať a sú vhodné aj pre vegánov:)
Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...
Fašírky s tvarohom
udenú slaninku vytopím a pridám nakrájanú cibuľu / teraz už por, lebo cibuľa mi akosi nerobí...
Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami
dostal som chuť na niečo "prírodné" :D
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.
Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Superrýchly, chutný obed alebo večera podľa Adriany Polákovej.
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....
Broko-karfi placky aj z parného hrnca
Do parného hrnca dáme brokolicu, karfiól, zemiaky, tie osolíme a dáme pariť na 15...
Zemiaková kaša s cibuľkou na paprike
Kedysi to bolo u nás jedlo na večeru za chladných mrazivých dní. Je lacné, rýchle...
Kuracie so zeleninou, červenou fazuľou a cestovinami
Super rýchle a jednoduché, môj dnešný obed... dúfam, že tu nič podobné nie je, ...
Pikantný hovädzí stroganov s fazuľou
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a...
Studená višňová polievka (Meggyleves)
Maďarská klasika preložená do 21. storočia ako RAW verzia
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Cestoviny s cviklou
Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že...
Hovädzie plnené rolky
Sviatočný obed z hädzieho pliecka. naplnila som šunkou, syrom, kápiou a pórom.
Guláš z husokačky
Nestihli sme všetky husokačky včas zlikvidovať a tak sa stalo, že niektoré boli tak veľmi stonkové...
Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...
Obedík na malú oslavu
Aj malé sviatky sú sviatky a vždy sa snažíme na ne robiť niečo nie každodenné. Tentoraz...
Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov
Malai mushroom matar (v preklade: smotana huby hrach). Toto jedlo je výborné s plackami Paratha, ...
Obed z krkovičky
Bravčové mäso kupujem zriedka a možno práve preto som dnes dostala veľkú chuť na obed z krkovičky....
Bravčové roládky s rožkovou plnkou
Tyto roládky by měly být původně z telecího masa, ale telecí jsem neviděla, ani...
Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.