Brokolica v mletom mäse fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 19. februára 2013
Brokolica v mletom mäse (fotorecept)
Foto: gordonko

pôvodne som kupenú brokolicu chcel urobiť ako vysmážaný karfiol ,potom som ho chcel obaliť v cestíčku a spaviť na pečícim papieru no nakoniec som ho srčil do kusu mletého mäsa

20 minút
príprava
45 - 60 minút
na 200 °C

Suroviny

750 - 1000 g
1 - 2
 alebo vegeta
1 téglik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mal som mleté v mrazáku , tak som si ho ešte raz pomlel

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    premiešal som maso s jogurtom , osolil

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    okorenil čierným korením

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    majoránkou

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cesnakom

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a vajíčkom ..... mäso premiešame

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    mäso sa mi lepilo na ruky a tak som si dal ruku do mikroténového sáčku a tak som robil. Na sáčik som dal trochu mletého - rozplacatil ho a naň položil brokolicu obvarenú v slanej vode asi 5 minut

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    sáčik som takto uzavrel a popostláčal tak ,aby sa mleté dostalo všade

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zo sáčku som to položil rovno na pečící papier

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    mám pripraveno .... trúba na 200°C

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    po 25 minutách som poobracal a znova do trúby

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    po 50 minutách vyberieme von ..... prílohu necham na vás

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 12
  13. 14

    DOBRÚ CHUŤ

    Brokolica v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Hlavné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

gordonko
záujemcovia o STRETKO VARECHA-rou 11.5. v Nitre prihláste sa aj sem formou komentu ,alebo na 0944 234 933 ... pekný deň Vám
tiginko
takéto symbiózy sú najlepšie: mäsom vylepšíš chuť brokolice a brokolicou urobíš mäso zdravším :-)
radost
@gordonko
môj zlatý-teba asi niekto za to vyváranie dobre platí.....:-))
kedy k tebe zavítam-samú maškrtu tu mám...
a ješ to potom sám?
či sú okolo teba chváliaci jedáci??
čo pri stole sa nájdu-no vyhýbajú sa práci???
jaaaj-dobré to má-kto gordonka má doma...:-)))
túto pochutinku skúsim...musím...
môže byť karfiol..brokolica...už vidím-jak futrujem si dobrotkou svoje líca...:-))
jerica
páči sa mi, neodmietam , krásne foto :-)
gordonko
@radost
moja milá veru darmo
všetko robím len zadarmo
na varenie chuť ja mám
ale nato doplácam

navarým im plné hnce
nik sa z toho nenahlce
ťažko sa to dievča píše
často končí jedlo v mise

vymýšlajú a chcú chleba
vyhladovať ich veru treba
čo by iní zato dali
keby sa tak napapali

ked dobehneš k môjmu stolu
dáme si mi niečo spolu
pomocníčku veru máme
dcerku ,s ktrorou vyvárame

za kuchárku sa dievča učí
učenie ju ale mučí
doma praxe má však viac
ako v škole za mesiac.
















mili2936
Perfektný recept, inšpirujúci, určite skúsim, ale najviac si ma dostal tým rohlíkom na tanieri :-) pripomenul si mi môjho najstaršieho syna, ktorý ku všetkému, k čom my ostatní máme zemiaky, on si dá rožtek. Dokonca na Vianoce ku kaprovi, ku ktorému my tradične máme šalátik, on si dá rohlík - fakt si ma pobavil
mmelinda
......tak toto je fain nápad.....vypadá to prudce jedlé....chválím
zdenka1009
Dobrý recept, vyskúšam,keď už nebudem vedieť čo s brokolicou...videla som takto robiť aj ružičkový kel,...treba sa stále zdokonalovať.
helca103
výborný nápad s tou brokolicou, pečenie namiesto smaženia to sa mi veľmi páči. Zabodoval si :-)
sisuk
Aj chlap sa naje, aj žena má dojem, že sa zdravo stravujú... :-)
Páči sa mi ten nápad so sáčkom! Super!
nynuna
Nádhera, co nejdřív vyzkouším, díky za inspiraci !
vierutt
Jééééj, @gordonko , toto je perfektný nápad! Pozdáva sa mi viac,ako "moja" obalená v Hraške :-D
malusa
Tiez som robila ,ale bola to fasirka v kuse a bolo to ozaj odlahcene a vyborne!Tiez som nevedela co s brokolicou a tak som experimentovala,
danielcacka
ďalší super recept, ja iba ukladám a ukladám, len neviem kedy to budem stihať všetko robiť...... dala by som si to aj hneď teraz, vyzerá to veľmi dobre, hlavne tá "zelená" uprostred :-)
elisticka
vynikajuce :-) a ten napad s tym sackom super !!! musim vyskusat....
medovnicek
výborný nápad si mal, na reze to vyzerá veľmi pekne a páči sa mi aj postup pri príprave
hannah22
ukladám a už viem čo urobím v nedelu.... super nápad....postup pekne vychytaný...ukladám... :))
evanaaa
Toto je niečo nové, nik nemôže povedať, že už také tu je, @gordonko , tak to je ozaj nápad roka, a ak sa ti mäso lepí na ruky, namoč si ich, ja mám misku s vodou pri tvarovaní fašírok, do nej si ruky namáčam. A recept si ukladám do KK.
gordonko
@evanaaa samozrejme že som vedel o mokrých rukách ,ale to mlété vtej brokolici nedržalo vyťahovalo sa za rukama.....stým sáčkom to ide jedna baseň
jac37
@Gordonko vynikající nápad při nejbližší příležisti připravím. Děkuji
skye
Jezismariaaaa @Gordongo toto musi byt velmi dobre. Vyborny napad s mikrotenovym sackom ... a nevadi ake maso pouzijeme? ( hovadzie ci bravcove, alebo aj zomlet kuracie prsia ... ) urcite vyskusam tvoj receptik, mam ich od teba ulozenych viac :-) A ako priloha budu krokety :-)
milamila
super receptík, no a tá Tvoja báseň tá ma dostala, dobre som sa pobavila, zistila som že okrem Tvojho vynikajúceho kuchárčenia, už som od Teba vyskúšala viacero receptov máš ešte aj básnicke nadanie, zajtra robím tieto fašíročky , však nemusia byť stále klasické a určite si pochutnáme, pozdravujem a želám príjemné varenie
mikkes1
mäso si ako dlho piekol ... 50min spolu alebo 2x25min?
gordonko
@skye samozrejme že je na Tebe aké mäso si tam dáš a ako ho dochutíš ....ja som iba ,,nasmeroval,, ... pekný deň Ti prajem
gordonko
@mikkes1 tých 50 minut .... na oleji by to bolo skoršie ale trúba chce svoj čas ....... možno by boli aj skorej neviem neochurtnával som .... ono záleží natom kde je aká hrubá vrstva mäsa
gordonko
@milamila vdaka , som rád keď mam takú ,,fanúštičku,, ,ale ma nešetry ak nájdeš nieči zlé daj vedieť aj to ako chutí
mikkes1
ešte 10 minút a je to dopečené ... nejak som zabudol na jogurt :-) ...
gordonko
@mikkes1 nevadí svet sa preto nezborý ..... ked dáš jogurt či snatanu je dobré ro nechať ,,užrať,, pár hodín ....daj vedieť ako Ti chutilo
smulpaapje
Zaujimavé, vyskusam s roznymi druhmi zeleniny - synovi bude urcite chutit!
elisticka
idem na to !!! tak dufam ze sa vydari,... brokolica sa uz chladi,...
milamila
ako som písala tak som aj varila a boli ozaj veľmi dobré, piekla som na plechu v trúbe a ešte pod každú som dala bobkový list, to som odkukala od Talianov,keď sme tam boli na jednej večeri a to bola paráda, no a šetriť ťa veru nebudem, ale zatiaľ čo som podľa Teba varila , tak to bolo vždy chutné a dobré, pozdravujem
gordonko
DAKUJEM ..... hádam to tak bude aj nadalej
pekný deň Ti prajem
slavka2012
@gordonko : fascinuju ma tvoje technicke zlepsovaky, ako napriklad tento so sackom :-). A ta brokolicka vyzera naozaj chutne. prilezitostne vyskusam.
gulicka
vyzera to pekne a urcite chutna tak ,az sa my sliny zbiehaju pridi a uvar pre mna, moj muz sa zeleniny boji.Ja robim to z uvarenymi vajciami...