Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku fotorecept
Foto: izabella929
Vlastne sa volajú francúzske zemiaky, ale keďže som do týchto použila všetky domáce suroviny z farmárskeho dvora..dal som im nový šat ako ,,gazdovské,, Zobraziť celý popisVlastne sa volajú francúzske zemiaky, ale keďže som do týchto použila všetky domáce suroviny z farmárskeho dvora..dal som im nový šat ako ,,gazdovské,, je v nich domáca neúdená klobáska v čievku, domáce vajíčka ako aj domáca smotana...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
uvarila som zemiaky v šupke...ošúpala a pokrájala na kolieska..
-
2
uvarila 3 vajíčka, pokrájala na plátky a aj klobásku v črievku..klobáska nie je zaúdená, zvykneme ju ihneď po zhotovení zamraziť..
-
3
zapekaciu misu som vymazala bravčovou masťou a posypala strúhankou z domáceho sušeného pečiva...ukladala som prvú vrstvu zemiakov a na to varené vajíčka..
-
4
odstránila som z klobásky črievko..
-
5
klobáskové mäso som ukladala na vajíčka..
-
6
na klobásku som dala poslednú vrstvu zemiakov...do domácej hustej smotanky som pridala jedno vajce, rozmiešala a poliala zemiaky..jednotlivé vrstvy zemiakov som osolila a okorenila..
-
7
trúbu som predhriala na 200st. a piekli sa 40min. upečené som ihneď posypala strúhaným syrom..
-
8
podávala som k nim paprikovú čalamádu z receptom z Maďarska...dobrú chuť..
-
9
a takto vyzerala klobáska , jaternička, koleno a labka. ..keď mi priniesol farmár..
perfektne a určite si to upečiem aj keď to nebude u mňa bio.