Plnené bravčové karé s karamelizovanými jablkami a zemiakmi fotorecept
Foto: olinecka
Tento recept je vhodný aj na oslavu.
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
5 - 6 plátky |
|
12 ks |
|
12 ks |
|
2 - 3 ks |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 dcl (na podliatie) |
|
(na podliatie) |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a osušíme nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej mäso z oboch strán krátko orestujeme po 2 minúty z každej strany. Dáme na plech.
-
2
Pripravíme si plnku z jabĺk. Maslo na panvici rozpustíme a pridáme trstinový cukor, necháme skaramelizovať. Jablká očistíme a vykrojíme jaderník nakrájame na menšie štvrťky, pridáme do karamelu a podlejeme vínom. Dusíme do polomäkka.
-
3
Na mäso ukladáme jablká, šunku a zakryjeme syrom. Podlejeme výpekom a vývarom, dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov 35 minút.
-
4
Hotové podávame so zemiakmi... Dobrú chuť!!!!!
Hneď dnes pripravím na obed, ale z kuracích prsíčok ( mám ich už pripravené, aj jablká načistené a práve som chcela hľa.dať nejaký recept k tým surovinám - no už nemusím hľadať)
@Staflik ,sem s tým receptom...
Krásny dník....
... podarilo sa a veľmi chutilo,vďaka za recept!