Paprikáš krumple

bojar - bez fotkybojar, 16. októbra 2011
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na slaninke opražíme do růžova na drobno nakrájanú cibulu, pridáme mletú červenú sladkú papriku - kto má rád štiplavé aj tá sa može, prochu podlejeme vodou, pridáme celú rascu a nakrájané zemiaky a soľ. Za občasného miešania dusíme tak dlho až sa z vody stane krásny "sos". Podávame s : - kyslou uhorkou - zeleninovým šalátom - kyslým mliekom

Diskusia k receptu

aroooo
a prípadne do toho pridať nakrájaný kabanos, párky a pod. a majoránku
akeber
robievame a dávam klobásku ....rýchle a chutné papanie :-))
matata1
Toto je jedno z mojich najobľúbenejších krumpľových jedál.
francoise
Aby to bol paprikas nakoniec zamiesam kyslu alebo slahackovu
smotanu. V lete pridam k zemiakom jednu rajcinu a pol zelenej
papriky. Je to vynikajuce, jednoduche jedlo!
sovka62
Takéto sme mávali k mäsu na šťave, ale keď boli nové zemiaky,tak to bývalo hlavné jedlo. Veľmi dobré.
evanaaa
Robím, ke´d mám málo času, albo keď zlyhá fantázia. Podobne ako Arooo, dávam údeninu, niekedy aj tú jednu paradajku a papriku, dobre oštiplavím, nám to chutí.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha