Trhané lokše z múky
Včera som si pozrela v televízii varenie z roku 1997. Stará pani, v kroji pri...
Guláš z husokačky
Nestihli sme všetky husokačky včas zlikvidovať a tak sa stalo, že niektoré boli tak veľmi stonkové...
Vyprážaná plnené bravčové pliecko
Dnes som okrem tlačenia kapusty do suda, stihla upiecť aj uvariť toto fajné jedlo.
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Tofu na póre
Veľmi chutný, jednoduchý a rýchly obed. Vhodný na toto nastávajúce pôstne obdobie. Recept mám...
Šťavnaté karé na šampiňónoch
Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to...
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....
Bravčové stehno s ríbezľami
Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z...
Bravčové mäsko s orechovou omáčkou
Úplne nenáročný receptík, ktorému však dodávajú netradičnú chuť vlašské orechy...
Prsia pod perinou
Chlapom v rodine prsia veľmi nechutia, vraj sú suché, tak som ich zakryla pod slaninu,...
Ebemekmeği çorbası - polievka z pastierskej kapsičky
Ked som pred rokmi prvýkrát ochutnala u svokry tuto polievku, mi velmi zachutila ;-) takže som si...
Skoro talianská pizza Margherita
Túto pizzu minule na TV Paprika piekol nejaký talianský šéfkuchár. Keď som ju videla neoodolala som...
Farmárske kuracie krídla v leče
Cez víkend som dostala dodávku farmárskej kuraciny a vajíčok. Je to celkom iná chuť mäsa ako...
Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.
Kačacie stehno na thajskej zelenine
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, vložíme na vymastený plech a dáme piecť...
Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.
Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.
Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Kačacina s horúcimi malinami
Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny,...
Panvicové morčacie výpečky s omáčkou z čiernych ríbezlí
Dnešný nedeľný obed som urobila z morčacieho stehna horného. Omáčka z čiernych ríbezlí, ktorú som...
Barmské morčacie plátky
Mala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy , ľahký recept a tento ma zaujal. Trocha...
Bravčové rezančeky na horčici
Já sice teď jím malinko jinak, ale určitě se zavděčím těm, co mají maso rádi....
Čínske omeletky
Tento recept mám od mamy, ona ho našla pred pár rokmi v niektorom časopise. Je to rýchle...
Falošný tatársky biftek
Šampiňóny očistíme od nečistôt, ale neumývame ich, len utrieme papierovým obrúskom, nakrájame na menšie...