Foto: wywka
Žemlovka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov. Ja som si dnes povedala, že troška zaexperimentujem a myslím, že sa mi nakoniec dielo podarilo. Vyskúšajte Zobraziť celý popisŽemlovka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov. Ja som si dnes povedala, že troška zaexperimentujem a myslím, že sa mi nakoniec dielo podarilo. Vyskúšajte aj vy túto rýchlu a inak aj veľmi lacnú verziu žemlovky
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si rožky nakrájame na kolieska a dáme ich do väčšej misy. Zalejeme ich mliekom a vysypeme k nim jeden vanilínový cukor. Môžeme pridať aj 2-3 lyžice kryštálového cukru. Záleží od toho kto má ako rád sladké. Rožky premiešame a odložíme si ich bokom. Tvaroh si vymiešame s palmarínom, vanilínovým cukrom a troška ho zriedime mliekom ale len tak aby sa nám dobre miešal. Tiež môžeme ešte pridať kryštálový cukor.
- 2
Vymastíme si zapekaciu misu a vysypeme ju strúhankou. Potom na dno rozložíme vrstvu rožkového cesta. Po rožkoch roztrieme tvarohovú hmotu a na tvaroh uložíme broskyne. Ja som použila broskyne z konzervy. Bolo ich treba nakrájať lebo boli veľké. Nakoniec všetko prikryjeme vrstvou rožkového cesta ktoré nám zostalo.
- 3
Zapekaciu misu dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Medzi tým si pripravíme polevu zo šťavy z kompótu a vanilkového pudingu. Približne do 3dcl šťavy z broskýň dáme 3 lyžice cukru a necháme zvariť. Zatiaľ si puding rozmiešame v 2dcl vody. Do variacej sa šťavy vylejeme rozmiešaný pudingový prášok a miešame kým nám nezhustne. Pripravenou polevou zalejeme žemlovku a ešte približne 15 minút dopekáme. Najlepšie chutí studená, dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu