Rýchla žemľovka

wywka - fotkawywka, 28. apríla 2012
Rýchla žemľovka
Foto: wywka

Žemlovka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov. Ja som si dnes povedala, že troška zaexperimentujem a myslím, že sa mi nakoniec dielo podarilo. Vyskúšajte Zobraziť celý popisŽemlovka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov. Ja som si dnes povedala, že troška zaexperimentujem a myslím, že sa mi nakoniec dielo podarilo. Vyskúšajte aj vy túto rýchlu a inak aj veľmi lacnú verziu žemlovky

10
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks (nemusia byť čerstvé)
1 l
2 ks
250 g
50 g alebo Hera
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si rožky nakrájame na kolieska a dáme ich do väčšej misy. Zalejeme ich mliekom a vysypeme k nim jeden vanilínový cukor. Môžeme pridať aj 2-3 lyžice kryštálového cukru. Záleží od toho kto má ako rád sladké. Rožky premiešame a odložíme si ich bokom. Tvaroh si vymiešame s palmarínom, vanilínovým cukrom a troška ho zriedime mliekom ale len tak aby sa nám dobre miešal. Tiež môžeme ešte pridať kryštálový cukor.

  2. 2

    Vymastíme si zapekaciu misu a vysypeme ju strúhankou. Potom na dno rozložíme vrstvu rožkového cesta. Po rožkoch roztrieme tvarohovú hmotu a na tvaroh uložíme broskyne. Ja som použila broskyne z konzervy. Bolo ich treba nakrájať lebo boli veľké. Nakoniec všetko prikryjeme vrstvou rožkového cesta ktoré nám zostalo.

  3. 3

    Zapekaciu misu dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Medzi tým si pripravíme polevu zo šťavy z kompótu a vanilkového pudingu. Približne do 3dcl šťavy z broskýň dáme 3 lyžice cukru a necháme zvariť. Zatiaľ si puding rozmiešame v 2dcl vody. Do variacej sa šťavy vylejeme rozmiešaný pudingový prášok a miešame kým nám nezhustne. Pripravenou polevou zalejeme žemlovku a ešte približne 15 minút dopekáme. Najlepšie chutí studená, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hahaias
a nerozmočia sa tie rožky veľmi? Alebo tak to má byť skoro ako cesto?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia