
Rozmarínové tofu s beluga šošovicou
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a...

Quinoa s avokádom špenátom a paradajkami
Rýchly, nenáročný, takzvaný plavkový obed, inšpirácia: thegardengrazer. com, posúdiť chuť bude na Vás,...

Cuketové ,,tagliatelle,, so špenátom
Mimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín...

Vianočná kapustnica
Tento recept vznikol spojením viacerých receptov, z každého som si zobrala čo sa mi hodilo a...

Celozrnné cestoviny so zeleným pestom a kuracím mäsom
Celozrnné špagety so zeleným pestom a kuracím mäsom je jedno z jedál, ktoré varievam najradšej...

Údené v červenej kapuste
Raz som u kamošky jedla podobné, ale boli to bravčové rezne s bielou kvasenou kapustou. Ja...

Kuracie gnocchi
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso...

Sójové kocky s cesnakovo - medovou omáčkou
Med a cesnak spolu chutia nielen ak bojujete s chrípkou.

Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...

Čili z červenej šošovice
Cibuľu, cesnak a papriku nakrájame nadrobno. Asi 10 minút restujeme na panvici s olivovým olejom...

Bravčové líčka s medovou cibuľkou
Med je ôsmy div sveta. Dokáže pohladkať chuťové poháriky i žalúdok. Osladiť nápoje a dezerty,...

Hovädzie líčka na víne s polentou
Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100...

Bravčové karé na čerstvých hríboch
Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.

Hovädzí steak so špargľou a grilovanou zeleninkou
Kúpil som si steakovu panvicu. Otvoril červené víno a začal písať báseň. K následnému receptu...

Liptovské zapekané zemiaky
Aby sme upevnili vzájomné vzťahy medzi krajinami Európskej únie mali sme na obed taliansku paradajkovú polievku z...

Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami
Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a...

Domáci bagel s hovädzím a medovo-horčičnou omáčkou
Na začiatku som si myslela, ako 90% ľudí, že bagel je americký objav. No...

Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......

Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke
Keď už som bol tej blízkej dvornej udiarni, tak som sa rozhodol za polievkou niečo menšie...

Chrumkavé kuracie rezne
Tento recept som si vymyslela, pretože mam rada musli a podobné veci, tak som chcela...

Mäsová roláda so zemiakovou plnkou
Nedávno som robila roládu, ktorá našim chutila, tak dnes som ju urobila opäť, ale...

Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme....

Kura á la Bresse
Toto je tradičný francúzsky recept, ktorý robievam dosť často a ponúka alternatívu k slovenskému grilovanému kuraťu,...

Hunki Halupki
Ked tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne...

Lečo trochu inak
Zase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som...

Francúzska šošovica so zemiakovou kašou
Do hrnca dáme rozohriať olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu...

Pečený jahňací hrebienok
Tento jahnaci hrebienok som pripravila na Velku noc. Az teraz mam viacej casu tak ho sem...

Svieži šalát
Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky